EĞİTİM

ÜCRETSİZ YEMEK UYGULAMASINDA KAPASİTE GENİŞLETİLDİ

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığınca kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulaması başladı.

Abone Ol

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığınca kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulaması başladı.  Milli Eğitim Bakanlığınca 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulamasından Bolu’da da Bolu’dan il ve ilçeler dahil 13 bin 509 öğrenci faydalanmaya başladı.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, Ücretsiz Yemek Uygulaması’nı 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibarıyla okul öncesi eğitimdeki öğrencilerimizin tamamını kapsayacak şekilde genişletti.

Ayrıca taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullardaki ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak öğrenci sayısı da artırıldı.

Bu uygulama sayesinde 6 Şubat tarihi itibarı ile ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı Türkiye genelinde 5 milyona ulaşmış oldu.

Bakanlığın ücretsiz yemek hizmetinden okul öncesinde tüm öğrencimiz haftanın 5 günü faydalanacak.

Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği “ücretsiz yemek uygulaması” çerçevesinde Bolu’da anaokulları, yatılı ve taşımalı eğitim gören öğrencilere ücretsiz yemek verilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ücretsiz yemek uygulaması hakkında bilgi vererek, sunulan bu imkanın okul öncesinde öğrencilerin fiziki gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Sarıcı, taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullarda ücretsiz yemek hizmetinden istifade eden öğrenci sayısındaki kapasite artışının önemli bir başlangıç olduğunu da vurguladı.

“ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Tüm hazırlıkların tamamlandığını ve yemeklerin hijyenik ortamlarda hazırlandığına dikkat çeken Sarıcı; “Devletimizin öğrencilerimiz için sağlamış olduğu bu imkanın onlara en sağlıklı ve nitelikli şekilde sunulması amacıyla tüm hazırlıklar tamamlandı ve gerekli tedbirler alındı.  Meslek Liselerimizde Sağlık Bakanlığının ilgili programları gereğince diyetisyen desteği ile hazırlanacak olan ücretsiz yemek menüleri okullarımızda öğrencilere sıcak olarak servis edilecek. 5 milyon öğrencimizin istifade edeceği ücretsiz yemek hizmeti öğrencilerimiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İkinci dönemin başlamasıyla ücretsiz yemek uygulamasının hayata geçti. Çerçevesi genişletilen ücretsiz yemek uygulamasıyla bu dönem Bolu’dan il ve ilçeler dahil 13 bin 509 öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor.