Bolu Kent Konseyi Bilgilendirme Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Başkan Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun 15 yıl önceki şehir olmadığına dikkat çekerek, şehre kazandırılanları, şehrin şu anda geldiği noktayı herkesin iyi bilmesi gerektiğini kaydetti. "Ufku olmayan bir belediye başkanı ve ufku olmayan mimarlar olursa şehir felakete uğrar, kaybeder" diyen Yılmaz, Bolu'nun artık büyük bir hikayeye sahip olduğunu, geleceği için vizyon sahibi insanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

2019 yılı, Bolu Kent Konseyi Bilgilendirme Genel Kurul Toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik başkanlığında, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, CHP Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’nun katılımlarıyla Bolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, hizmet süresi boyunca Bolu’ya neler kazandırıldığını, kalbi Bolu için atan herkesin yakından bildiğini belirtti. Yılmaz; “Laf etmeyi herkes beceriyor. Ama bu şehirde yapılanların üstüne taş koymayı bilmelisiniz. Lafın değil icraatın gerekli olduğunu bilmelisiniz. Yaptığımız her işi, her projeyi mahkemeye götürenleri bilmelisiniz. Her işimizde bize engel olmaya çalışanları ve onlarla birlikte hareket edenleri iyi bilmek zorundayız. Ufuksuz adamlar ve ufuksuz mimarlarla geçmişte Bolu çok vakit kaybetti. Vizyonu olmayan, ufuksuz belediye başkanlarının geçmişte bu şehre ne kazandırdığını vicdanınızla değerlendirin. Ufuksuz belediye başkanları ve mimarlar ile devam ederse bu şehir kaybeder. Bu şehrin artık kaybetmeye, geriye gitmeye tahammülü yok. Vizyonsuzluğa tahammülü yok. Bunu da herkes böyle bilsin” diye konuştu.

“BİZ HİÇ DURMADIK, ENGELLEMELERE DE TAKILMADIK”

15 yıl önce yola çıktığında hedefinin Bolu’yu dünyanın yaşanabilir şehirlerinden biri haline getirmek olduğuna dikkat çeken Yılmaz; “Biz dünya şehri Bolu için çalıştık, Bolu’nun hedeflerini, hayallerini büyüttük. 15 yıldır, hiç durmadık, yorulmadık, engellere, engellemelere takılmadık. Umarım bizden sonrakiler de bu yapılanların değerini bilir, ufuklarını genişletirler, hedeflerimizi büyütürler ve daha çok çalışırlar” dedi.

Başkan Yılmaz, Bolu Belediyesi Kent Konseyi’nin herkesi kucaklayan bir yapıya sahip olduğunu ve her kesimden insanın yer aldığını ifade ederek; “Kent Konseyleri çeşitliliği sağlayan bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bolumuzda da bu çeşitliliği biz yeterince renkli hale dönüştürdük. Uyum içinde çalıştık, güzel projelere imza attık. Hizmet verdiğimiz dönem boyunca Kent Konseyimizle istişare halinde yürüttüğümüz çalışmalarımız neticesinde Bolumuza neler yapıldığına şöyle bir bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Bu çalışmalar doğrultusunda bizler ‘şehirle iç içeyiz’, ‘her kesimden insanla kucaklaşmış durumdayız’ diyoruz. Bunları iyi anlamamız gerekir. Memleketimiz için bugüne kadar emek veren bütün başkanlarımıza, heyet üyelerine ve bugün burada yer alan başkanımıza ve heyet üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum”  şeklinde konuştu.

 “BAŞKAN ADAYLARIMIZ ŞEHİRDE YENİ OLDUKLARI İÇİN BAZI ŞEYLERİ BİLEMEYEBİLİRLER”

Konuşmasının devamında Bolu’nun her şeyinin planlandığının altını çizen Yılmaz şunları kaydetti:  “Şimdi yerel seçim süreci var. Belediye başkan adaylarımız şehirde yeni oldukları için, sürekli yaşamadıkları için şehirde neler olup bittiğini bilemeyebilirler.  Bu gayet doğal, onlara anlatmak lazım. Bolu’nun geldiği noktayı iyi kavrayabilirlerse, daha iyi işler çıkarırlar. 10 yıl hazırlık, 15 yıl da icra makamında bulunan biri olarak, Bolu’nun her şeyinin planlandığını söyleyebilirim. Eksikleri, kusurları mutlaka olacaktır, ana hedefin ne olduğu, ne yapılmaya çalışıldığı anlaşılırsa Bolu kazanır. Bolu’nun geleceği kazanır, evlatlarımız kazanır. Biz günü yaşamayı düşünmedik. Hiçbir şeyden korkmadık. Zorluklardan yılmadık. Hedefimiz Bolu’ya hizmet olunca, niyetimiz halis olunca Allah işimizi de kolay kıldı.  Şehrimizin geleceğini planlamaya çalıştık. Geçmişte Kent Konseyi yokken bu projeler yeterince irdelenemediği için Bolu’nun nasıl bir serüvenden geçtiğini bilmenizi de isterim.

“ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ İÇİN HER ŞEY HAZIR”

Bolu için bugüne kadar sayısız projeyi hayata geçirdik, sayısız güzel ve anlamlı proje ürettik. Bunlardan biri de Engelli Yaşam Merkezi. Yaptığımız çalışmalar sonucunda şu anda 60 dönümlük arazi hazır. Milli Eğitim Bakanlığı,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından  ihale edebilecek duruma geldi. Sistem hazır, proje hazır, her şey bitmiş durumda. Ve bu proje Türkiye’de bu açıdan bir ilk oluşturabilecek potansiyele sahip. Yine aynı şekilde Yaşlı Yaşam Merkezimiz ya da başka deyişle Yaşlılar Köyümüz. Yeri hazır.  Şu anda 100 konut yapılabilecek durumda. Bunu 1000 konuta çıkarabilecek bir kapasitemiz de var. Uluslararası olmasını arzu ettik. Bu da dünyanın en büyük projelerinden biri. Umarım hayata geçirilir.

“BOLU’NUN ARTIK KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK”

Bolu’da bir belediye başkanımız bir mimarla birlikte planlama yapmış, ömrü o inşaatı yapmaya yeterli olmamış. Ondan sonra gelen belediye başkanı da o inşaatı bitirememiş. Biz geldik bitirdik. Aşağıdaki nikah salonu ve düğün salonu 3 belediye başkanlığı döneminde yapılabilmiştir. Ama hep küçük düşünmüşler, Bolu’ya büyük bir resim çizmeye korkmuşlar ya da günü kurtarmaya çalışmışlar. Bizim dönemimizde neler yapıldığına bir bakın. En çok şikayet edilen, en çok soruşturma geçiren, en çok mahkemeye giden belediye başkanıyım. Şu adaylık sürecinde bile neler geçirdiğimi yakın arkadaşlarım biliyor. Bu şehre laf değil icraat yapacak insanlar lazım. Taş üstüne taş koyacak, risk alacak insanlar lazım. Bolu Allah nasip ederse, dünyada yaşanabilir en güzel kentlerden biri olacak. Buna yürekten inanıyorum. Bolu turizm, sağlık, spor ve üniversite kenti olacak. Ama bunun için yürekli, çok çalışacak insanlar lazım. Bu emanete iyi sahip çıkmak lazım.

“KARADERE TÜNELİ ÖNEMLİ BİR PROJE”

Tüneli açmıştık, betonu attık, yakında taksilerle geçebileceğiz. Bolu’da şöyle bir geri dönün. Ne çabuk unutuyoruz her şeyi. Eleştirmek kolay, konuşmak kolay. 15 yıllık dönemde nereye geldiğimizi kimse unutmasın. Bolu Dağı Tüneli’ni devlet kaç hükümet döneminde ve kaç yılda açtı bir düşünün. Bizim açtığımız Karadere Tüneli ise 3674 metredir. Kendi imkanlarımızla yaptık. Çok yakında Bolu’nun çeşmelerden kaynak suyu akacak. Her ürettiğimiz proje, hayata geçirdiklerimiz hep bir bütünün parçası oldu. Bolu’yu Bolu’ya emanet ediyorum.

“ARTIK BOLU KENDİSİNİ AŞMIŞTIR”

Bolumuz için verdiğimiz emekler doğrultusunda artık Bolu kendisini aşmıştır. Bu konuda emek veren, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şu anki Kent Konseyimizle, STK’larımızla, siyasi partilerimizle, üniversitemizle ve devletin bütün kurumlarıyla ve belediye çalışanlarımızla birlikte çok çalışarak şehri bu noktaya getirdiğimizi bilmenizi istiyorum. Çalışma arkadaşım olarak değerlendirdiğim bütün STK’larımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Allah Bolu’nun bahtını açık etsin diyorum, Bolu’yu Bolu’ya emanet ediyorum.”

Toplantı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik tarafından Karadere Suları’nı temsilen takdim edilen hediye ile sonlandırıldı.

Editör: TE Bilisim