Sosyal sorumluluk projeleri ile ön plana çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Üniversiteli Beşiktaşlılar Topluluğu etkinliklerine devam ediyor. Mart ayının başından beri toplanan kitaplar ile kitap eksiği olan okullara kütüphane yapmayı planlayan ÜNİBJK topluluğu, topladıkları binin üzerinde kitaplar ile iki farklı okula 2 farklı kütüphane kazandırdılar.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde sosyal sorumluluk projeleri ile isimlerinden sıkça söz ettiren Üniversiteli Beşiktaşlılar (ÜNİBJK) topluluğu yeni bir proje ile alkış topladı. Mart ayında başladıkları ‘BİR KİTAP, BİR UMUT’ projesiyle kitap toplamaya başlayan ÜNİBJK topladıkları binin üzerinde kitabı Süleyman Seba Kütüphanesi adıyla Karaköy TOKİ ve Gazipaşa Ortaokulu’na bağışladılar.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİBJK topluluğu adına konuşan Başkan yardımcısı Duygu Özen, Süleyman Seba’nın adını yaşatmak, ‘İyi insan olmadan, iyi Beşiktaşlı olunmaz’ sözünü benimsedikleri ve 3 ay süren emekleri sonucunda Karaköy TOKİ Ortaokulu’na ve Gazipaşa Ortaokulu’na Süleyman Seba Kütüphanesini açtıklarını belirten Özen;

“Başta grup üyelerimizden Meltem Özçelik, Enes Karatay ve Songül Şirvan olmak üzere başkanımız Kemal Coşan ve tüm topluluk arkadaşlarımıza, ayrıca bu konuda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. ‘BİR KİTAP, BİR UMUT’ sloganıyla çıktığımız bu yolda minik kardeşlerimizi aydınlatan ışık olabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Sadece yapmakla yetinmeyeceklerini söyleyen Duygu Özen, aynı zamanda her dönem okullardaki kütüphaneleri kontrol edeceklerini ve duruma göre eksikliklerini karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim