Bolu Sol Parti İl Başkanı Dilara Kurtuluş, SOL Parti’nin düzenlediği Üretici Mitingi’nde, buğdaydan, sebze-meyveye, süt üreticisinden çiftçiye kadar herkesin sorunlarının dinlenip bunlara dair paylaşılan çözüm önerileri ve talepleri hakkında değerlendirmede bulundu. Kurtuluş; “Halkın sorunlarına karşı halkın kürsüsünü kurduk, memleketimizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp emeğin ülkesini kurmak için mücadele edeceğiz.” Dedi.

Haber: Aslı Akış

“Köylü aç, sefil, geçinemiyor” sesleri yükseldi Uşak’ta. Üreticiler sorunlarını paylaştı,  “Üreten biziz yöneten de biz olmalıyız” dedi. Ekonomik krize ve maliyetlerin artmasına tepkiler büyürken, Bolu Sol Parti İl Başkanı Dilara Kurtuluş, köy köy mahalle mahalle gezerek halkın sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini kaydetti.

“BİZLER MASADA DEĞİL, MEYDANDA OLMAYI SEÇENLERİZ”

Seçim hesaplarıyla, koltuk kavgalarıyla değil meydanlarda olmayı tercih eden bir parti olduklarını belirten Dilara Kurtuluş; “Arkadaşlarımızın ve üreticilerin köy köy, mahalle mahalle gezerek; konunun özneleri üreticiler ile sorunlara ve çözümlere dair konuşarak, somut öneriler sunarak örgütlediği üretici mitingini Uşak'ta binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Halkın sorunlarına karşı halkın kürsüsünü kurduk, sorunlarını ve taleplerini ilettikleri bir miting düzenledik. Seçim hesaplarıyla, koltuk kavgalarıyla halkın aklıyla oynamaya çalışanlara karşı bizler masada değil, meydanda olmayı seçenleriz. Bu memleketten AKP ve artıklarını gönderecek, memleketimizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp emeğin ülkesini kurmak için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kurtuluş, seslerini duyurmaya çalışan üretici, emekli, çiftçi ve işçileri dinledikten sonra sıraladıkları acil talepleri de paylaşarak;

“Geçimlik tarım yapan üreticilerin elektrik, su ve Ziraat Bankası borçları silinmeli,

*Elektrik ve mazot başta üretimin temel girdilerinde fiyat sabitlenmeli,

*TEKEL ve özelleştirilen kamu kurumları demokratik işlevlerle donatılarak yeniden yapılandırılmalı,

*Taban fiyat üreticilerle birlikte ve insanca yaşayabilecek ücret olarak belirlenmeli,

*Kamu kurumları şirketlerin değil, üreticinin çıkarına destekleme alımı yapmalı,

*Üretici su, tohum ve gübreye ücretsiz ulaşmalı,

*Sözleşmeli üretim sonlanmalı,

*Meralar hayvancılığı desteklemek için kullanılmalı,

*İthalatta gümrük vergisi indirimleri kaldırılmalı,

*Tarım ve gıda politikalarında şirketlerin değil, halkın talepleri belirleyici olmalı.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim