Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimine katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, trafik tedbirleri konusunda çağrıda bulunarak, çikolata ikram ederek, çocuklara oyuncak hediye etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Valisi Ahmet Ümit, D-100 karayolunda görevli emniyet ve jandarma personelini ziyaret ederek, gerçekleştirilen trafik kontrol uygulamasına eşlik etti. Çalışmaya Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Bolu İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı ve görevli personeller katıldı.

Durdurularak kontrolleri yapılan araçlardaki vatandaşlarla tek tek sohbet eden Vali Ümit, trafik tedbirleri ve uyulması gereken konular hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Dikkatli olunması” çağrısında bulundu.

Ümit, vatandaşlarla sohbet ederken çikolata ikramında bulunarak, çocuklara oyuncak araba ve mangala oyununu hediye etti.

“KURAL İHLALİ YAPAN HERKESE YASAL MÜDDEİYDİ UYGULANACAK”

Trafikte kurallara uymayanlara gerekli cezaların kesileceğini belirten Ümit, “Trafikte denetimleri çok arttırdık. Hem karadan hem havadan denetimler yapılacak. Trafik denetimlerinde özellikle; emniyet kemeri, kullanan kişilerin telefon görüşmesi yapmaması, sigara yasağına uyulması, tırlarda ve otobüslerde en fazla araç kullanma süresine uyulup uyulmadığı, takip mesafesi, yanlış sollama, şerit ihlali ve benzeri trafikte en çok yapılan hatalar bunlar maalesef. Bunların üzerinden hususiyle duracağız. Bütün kameralarımız faal durumda, takip edilecek. Telefon görüşmesi yapanlar, kemerini takmayanlar, kısacası kural ihlali yapan herkese yasal müddeiydi uygulanacak” dedi.

“TEDBİR ALMAK DURUMUNDAYIZ”

Ümit, trafikte tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğinin altını çizerek, “Lütfen sadece önde oturan yolcu değil, tüm yolcularımız kemerlerini taksınlar çünkü emniyet kemeri can kurtarıyor. Elbette takdiri ilahi neyse o olacak, insanların ömrünün bittiği bir yer var ama biz tedbir almak durumundayız. Biz biliyoruz ki emniyet kemeri ve trafik kazalarında çok ciddi şekilde insanların korunmasına katkı sağlıyor. Allah kazadan beladan korusun, tedbirli ve dikkatli olmamız lazım. Herkes uykusunu almış ve dinlenmiş vaziyette, aynı zamanda trafiğe uygun araçlarla yola çıkılması lazım” ifadelerini kullandı.

Çalışma, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim