Bolu Valiliği, belediyenin kurban bağışı toplama çalışmasının durdurulmasına ilişkin, "İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır" açıklamasını yaptı.

Bolu Belediyesi tarafından başlatılan kurban bağışı toplama kampanyasının, Bolu Valiliği tarafından durdurulduğu kamuoyuna yansıdı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, Bolu Valisi Erkan Kılıç'a tepki göstermesine neden olan gelişme hakkında Bolu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı.

"Bolu Belediyesi’nin izinsiz kurban yardımına ilişkin"

Açıklama yapmanın zorunlu bir hal aldığı belirtilen yazıda, belediyenin çalışmasının izinsiz olduğu ifade edilerek, "Bolu Belediyesi’nin izinsiz kurban yardımı toplamasına ilişkin olarak; 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6’ncı maddesine göre; Kişiler ve kuruluşlar yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. İzin almadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır. İzin vermeye yetkili makamlar yine aynı kanunun 7’nci maddesinde açıklanmıştır" denildi.

"Validen izin alınır"

Yardım toplama faaliyetleri için izin alınması gerektiği belirtilerek, "Bu çerçevede yardım toplama faaliyeti bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, bir ilçenin sınırları içinde ise o ilçenin Kaymakamından izin alınır. Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır" ifadeleri kullanıldı.

"İzin alınmadan girişilen yardım faaliyetleri menedilir"

Yazıda, Valilik tarafından atılan adımın kanun çerçevesinde olduğuna dikkat çekilerek, "Bolu Belediye Başkanlığı tarafından Valilikten izin alınmadan kurban yardımı toplama faaliyetine ilişkin olarak; İlgili kanunun 6’ncı maddesi 2’nci fıkrasında yer alan 'İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.' hükmü gereğince Valiliğimizce işlem gerçekleştirilmiştir" açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilisim