Bolu’da içme suyunu sağlayan barajlar son günlerde yaşanan kar ve sonrasında sağanak yağmurlar nedeniyle önemli oranda doldu. Barajlarda doluluk oranı ile 2020 yılında su sıkıntısı yaşanmayacağı belirtildi.

Bolu’da Şubat ayı başından beri etkili olan yağışlar Bolu ve ilçelerinde bulunan 5 barajı doldurdu. Devlet Su İşlerinden yapılan açıklamaya göre, son dönemdeki yağışlar barajlardaki doluluk oranını artırdı. Yetkilerce yapılan açıklamada yağışlarda görülen artış ile Bolu İli genelinde kurak geçen sonbahar ayından sonra ocak ayı ile başlayan yağışlar barajlardaki doluluk oranını etkiledi. Yağışlarla Bolu’daki tüm barajların seviyeleri, su tutma kapasitelerinin en az yarısına ulaştı. Barajlardaki doluluk oranının yeterli olduğu ve 2020 yılında su sıkıntısı yaşanmayacağı ifade edildi.

Devlet Su İşleri Bolu Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Bolu Merkez’de bulunan Gölköy Barajındaki doluluk oranı %52, Köprübaşı Barajındaki doluluk oranı %62, Alanhimmetler Barajı’ndaki doluluk oranı %100, Gökçesaray Barajı’ndaki doluluk oranı %50, Çayköy Barajındaki doluluk oranı ise %65 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim