İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Özel İdare ekiplerinin kar ile ilgili çok iyi bir mücadele ettiğini belirterek, son yılların en yoğun kar yağışıyla mücadelede ekiplerin çalışmalarını değerlendirdi.  Yüceer; “Gerçekten tecrübeli, organize olmuş bir ekibe sahibiz özel idare olarak. Ekiplerimiz sahada görev bilinci içerisinde çalışıyorlar. Karla mücadelede en tecrübeli ve en hazır ekip özel idaredir” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

İl genelinde geçtiğimiz haftalarda kar yağışının etkisini daha da fazla göstermesiyle birlikte ekiplerin çalışmalara hemen başladığını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, yağışın başladığı ilk gün köy yollarına ulaşmak için bazı öncelikleri değerlendirdiklerini dile getirdi. Ayrıca, yapılan çalışmalar sırasında vatandaşların mağdur edilmemesi için görev bilinciyle hareket edildiğini vurguladı.

Yüceer; “Son zamanların en yoğun kar yağışıyla karşılaştık. Yaklaşık 3 hafta boyunca karla mücadelemiz devam etti. Karla mücadele çalışmalarında görev yapan başta özel idaremizin genel sekreteri ve tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“EN TECRÜBELİ VE EN HAZIR EKİP ÖZEL İDAREDİR”

Yüceer, karla mücadelede en hızlı ve tecrübeli ekibin özel idare ekipleri olduğuna vurgu yaparak; “Karla mücadelede en tecrübeli ve en hazır ekip özel idaredir. Greyderlerimiz, kepçelerimiz, diğer kamyonlarımız karla mücadele edecek ekiplerimiz ve her ekibin hangi bölgede çalışma yapacağı zaten önceden bellidir. Kar yağdığında hiçbir yerden talimat alma gereği olmadan ekipler derhal harekete geçerler ve çalışmalarını sürdürürler. Gerçekten tecrübeli, organize olmuş bir ekibe sahibiz özel idare olarak. Son kar yağışında biraz telefon geldi onu ifade edeyim ama daha önceki 7 yıl boyunca karla mücadele noktasında bana doğru dürüst köylerden ya da farklı bir yerden bir telefon bile gelmedi. Çünkü ekiplerimiz sahadalar, görevlerini yapıyorlar ve görev bilinci içerisinde çalışıyorlar. Bu anlamda ben il genel meclisi başkanı sıfatıyla da hakikatten tüm arkadaşlarımız adına ekibim adına gurur duyuyorum” diye konuştu.

“EKİPLERİMİZ SAHADALAR GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR”            

Bu yıl beklenenin üzerinde gerçekleşen kar yağışında sıkıntıların yaşandığına da dikkat çeken Yaşar Yüceer; “Bu yıl normalin üzerinde kar yağdığı için en çok sıkıntı çektiğimiz konulardan bir tanesi de, doğal olarak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın acil hastalık, ambulans ya da hastane ihtiyaçları oluyor ve insanlar da psikolojik olarak da yollar kapalı ben hasta olursam ne olur düşüncesiyle hızlı bir şekilde 112’yi istiyorlar. 112’nin de köye gidebilmesi için ne gerekiyor, önünde bir karla mücadele aracı olacak, yolu açacak. Bizim aslında programımızı bir nebze aksatan bu çalışmalar oldu. Ama bu da olacak yapacak bir şey yok mecburuz çünkü. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği. Bu konuda programda biraz aksaklık olmuş olabilir ama yine de çok büyük bir aksaklık olmadan karla mücadelemiz gerçekten organize bir şekilde ne yaptığını bilen ekiplerimiz sayesinde gerçekleşmiştir. Çok önemli bir sorunun yaşanmadığını görüyorum ve düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

“5 TANE DAHA GREYDER ALACAĞIZ”

Bolu il özel idaresinin araç parkurunun geniş olduğunu ifade eden Yüceer, 2 adet greyder daha alındığını söyledi.  Yüceer; “ 8 yıldır il genel meclisi başkanıyım.  Elbette özel idaremizin çok geniş bir araç parkuru var ve bu araçlar zaman içerisinde ekonomik ömrünü tamamlıyor, yenilenmesi gerekiyor. Biz il özel idaremizin dengelerini bozmadan, kredi limitlerimizi de aşmadan fırsat buldukça araç yenilemelerimizi devam ettiriyoruz. Geçmiş dönemlerde burada araç törenleri de yaptık biliyorsunuz. Kamyon, kepçe, ekskavatör noktasında çok ciddi alımlar gerçekleştirdik. Ancak greyder noktasında hiç yenileme yapamadık ve bu yıl 7 tane greyder alımı için karar aldık. Bu 7 greyder alımının 2 tanesine il özel idaremizin kendi öz kaynakları peşin parayla almak kaydıyla ödenek ayırdık kasım ayı toplantılarında. Bu ayırdığımız ödenekle alınan 2 tane greyder bunlar. Diğerleri için kredi talebinde bulunduk iller bankasından sürecimiz devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlandıktan sonra 5 tane daha greyder alacağız. Yani bu bugüne ya da düne mahsus bir olgu değil, il özel idaremizin araçlarını imkanlar dahilinde, fırsat buldukça yenileme çalışmalarının bir teamülüdür. Bu konuda meclis arkadaşlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim