İlimizi bu yıl Bölgesel Amatör Lig 5.grupta temsil eden Yeniçağaspor sezonu 25 puanla tamamladı. Siyah- Beyazlılar statü gereği Bolu 1.Amatör Kümeyi şampiyon olarak tamamlayan Geredespor ile Play-Out karşılaşması oynayacak. Zorlu karşılaşma 7 Mayıs Pazar günü saat 15.00’da Bolu Atatürk Stadyumunda oynanacak.

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Kritik mücadele öncesi Yeniçağaspor hazırlıklarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlılar, Boluspor U17 takımı ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Maçın ardından Yeniçağaspor Kulübü Başkanı İsmail Biçer açıklamalarda bulundu.

Başkan Biçer, Bolu’yu en fazla BAL liginde temsil eden takımın Yeniçaspor olduğunu ifade ederek; “Bolumuzu, Bölgesel Amatör Ligde temsil etme özelliğine sahibiz. İnanıyorum ki daha sonraki yıllarda bu şekilde devam edecek” dedi.

“Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza teşekkür ediyorum”

Biçer, ilçe protokolüne teşekkür ederek; “Bolumuzu, Bölgesel Amatör Ligde en fazla, en iyi şekilde temsil eden, futbolcularımıza, hocamıza, yönetimimize ve bizlere destek olan ilçe halkına, Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bolumuza, ilçemize profesyonel bir takım kazandıracağız”

Başkan Biçer, amaçlarının en kısa sürede Bolu’ya bir profesyonel takım kazandırmak olduğunun altını çizerek; “Bölgesel Amatör Lig, bildiğiniz gibi bütçeleri çok yüksek olan, ekonomik olarak çok ağır yükleri olan bir lig. Ama Yeniçağa olarak ufak bir ilçenin takımı olmamıza rağmen en fazla Bolumuzu, Bölgesel Amatör Ligde temsil etme özelliğine sahibiz. İnanıyorum ki daha sonraki yıllarda bu şekilde devam edecek. İnşallah en kısa zamanda da Bolumuza, ilçemize profesyonel bir takım kazandıracağız” dedi.

“İlçemizi tekrardan Bölgesel Amatör Ligde temsil edeceğimize inanıyoruz”

Takıma güvenlerinin tam olduğuna işaret eden Biçer; “Tek maçlar her zaman zordur. Bu maçın galibi ve mağlubu olur. Ama biz inanıyoruz, güveniyoruz. Futbolcularımıza, hocalarımıza. Bu konuda güvenimiz sonsuz. Bu maçı da kazasız bir şekilde atlatıp Bolu’yu ve ilçemizi tekrardan Bölgesel Amatör Ligde temsil edeceğimize inanıyoruz. Şimdiden futbolcularımıza, hocamıza ve bize inanan güvenen şimdiye kadar bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Yeniçağa nüfusu kadar seyircinin stadyuma geleceğine inanıyoruz”

Yeniçağaspor Başkanı İsmail Biçer, Pazar günü oynanacak karşılaşmanın dostluk içinde geçmesini temenni ederek, “5 yıldan bu yana Bölgesel Amatör Liginde olmamız neticesinde iyi bir taraftar kitlesine sahibiz. Her ne kadar ufak bir ilçe olsak ta taraftarımız futbol deyince her şeyin önüne geçiyor. Pazar günü de tribünleri dolduracağına, Yeniçağa nüfusu kadar bir seyircinin oraya geleceğine inanıyoruz. Şimdiden de çok fazla gerginlik olmadan, taşkınlık olmadan dostça bir müsabaka olmasını arzu ediyoruz. Maçın sonucu ne olursa olsun dostlukla bitmesini temenni ediyorum” dedi.

“Yeniçaspor büyük bir camia”

Biçer, Yeinçağspor’a destek olan iş insanlarına ve Belediye Başkanına da teşekkür ederek; “Yeniçağalı işadamlarımızında bizlere her zaman destekleri sonsuzdur. Belediye Başkanımızında sonsuzdur. Bundan sonra da zaten desteklerini vereceklerini ifade ediyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Yeniçağa her ne kadar ufak bir ilçe olsada içinde yaşayanlarda, dışarıda olanlarda gerçekten büyük bir camia” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ