Ak Parti Bolu İl Başkanlığı, Bolu “Yerel Buluşma” Toplantısında Kanaat Önderleri, okul müdürleri, öğretmen ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldiler.

HABER: Aslı Akış    

Düzenlenen toplantıda, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanlarının yaşadığı sıkıntılar, şikayetler ve çözüm önerileri ele alındı.

Atatürk Orman Parkında faaliyet gösteren bir toplantı salonunda düzenlenen buluşmaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, güçlü Türkiye olmak adına hedefleri doğrultusunda şikâyet, istek ve önerilerini iletmesini istedi. Doğanay; “Bugün burada sizlerle birlikte 3’üncüsünü düzenlemiş olduğumuz şehir buluşmaları adı altında yapmış olduğumuz bu toplantıları öncelikle önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Çünkü 2019’da giderken 2023,2071 hedefleri doğrultusunda yol yürürken gerek ülkenin geleceği adına gerekse içinde bulunduğumuz, yaşadığımız tabiatın kalbi diye adlandırdığımız yüce rabbimin birçok nimetini ve güzelliklerini bizlere cömertçe bahşetmiş olduğu güzel Bolumuzda yaşarken Bolumuzu ve ülkemizi hedefe doğru yürürken daha yaşanılabilir Türkiye’de şu an itibariyle baktığımız zaman ilk 3’ün içerisinde olan ilimizin hatta dünyada sıralanan şehirler içerisinde olması noktasında, aynı zamanda da ülkemizin dünyada söz sahibi, coğrafyasında söz sahibi gelişmesi ve dönüşmesi noktasında yine aynı zamanda kendi coğrafyamızda güçlü bir Türkiye olabilmek adına hedefleri olması adına sizlerin görüşlerini, önerilerini, şikâyetleriniz varsa şikâyetlerinizi oldukça önemsediğimizi, ‘herkesin masasının üzerinde bir form var onu hassasiyetle doldurmanızı önerileriniz var ise şehir adına bunları da doldurmanızı özellikle rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BU COĞRAFYA İLE ŞEHRİ UYUMLU BİR KENTİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplantının devamında konuşmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Bolu’nun özel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek; “Başkanımızın da dediği gibi seçimlerin öncelikle Bolumuza ülkemize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini ben rabbimden niyaz ediyorum. Bolu özel bir coğrafyaya sahip bir kent. 2,5 bir saat oto yolculuğu ile Türkiye’nin üçte birine ulaşılabilen bir yer.  Arazisinin % 65’i orman. 200 kadar göl, göleti var. Bu her sene değişiyor, artıyor. Tarımsal arazimiz %15 kadar. Meralarımız %20 civarında. Öyleyse bu özel coğrafyanın geleceği ile ilgili bir karar vermek gerekiyor. Bolu turizm spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. 14 yıldır söyle söyleye şu an artık kabul görmeye başladı. Allah’a şükür bu coğrafya ile şehri uyumlu bir kenti oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

“İŞİMİZİN ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana bir dünya kenti için çalıştıklarını dile getirerek;“Dört mevsimin dünyada doyasıya yaşandığı tek yer var dersek o da Bolu’dur. Böyle bir Bolu’da küçük bir merkez ve yakın köylerin şehirle birleşerek köy- şehir karışımı bir yerde bir dünya kenti çıkartmaya çalışıyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ama irademizin de kuvvetli olduğunu biliyoruz. Bir de arkamızda çok güçlü bir güç, sermaye var, sizler varsınız. Ankara’da ise bizi sonuna kadar destekleyen başta Cumhurbaşkanımız olmak şartıyla hükümet, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız var. Onun için bahanemiz yok. Göreve geldiğimiz günden bu yana yeni bir şehri hayat geçirmek için çalıştık. Biz hayalimizde bir dünya kentini ortaya çıkartmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız her faaliyet o bütün olan resmin bir parçasıdır. O resmi görerek çalıştığımızı bilesiniz.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından, toplantıya katılanlardan çözüm önerileri, istek ve şikayetler doldurulan formlar aracılığıyla alındı.

Editör: TE Bilisim