Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a destek verdi. Sarıgül; “Bolu Belediye başkanımızın niyetini, çalışmalarını biliyorum. O kamuoyunda dikkat çekmek için bunu söylemiştir. Birinin bir derdi, sıkıntısı olsa eminim ki herkesten daha fazla koşar.” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Partisinin Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, basın mensuplarının kendisine sorduğu soruları yanıtladı. Sarıgül, Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik söylemlerinin kötü niyetli olmadığını vurguladı, bir vatandaşın derdi, sıkıntısı olsa herkesten daha fazla koşacağını belirtti.

“NİYETİNİ, ÇALIŞMALARINI BİLİYORUM”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Ben Bolu Belediye başkanımızın niyetini, çalışmalarını biliyorum. O kamuoyunda dikkat çekmek için bunu söylemiştir. Yoksa ben ‘su vermiyorum’ kelimesini Bolu Belediye başkanının söyleyeceğine asla tahmin etmem, böyle bir şey de düşünmem. Parlamenterlik yaptım, Bolu Belediye başkanımız da parlamenterlik yaptı. Bir konuya dikkat çekmek için söylenmiş olan sözlerdir. Yoksa Bolu Belediye başkanının birinin bir derdi, sıkıntısı olsa eminim ki herkesten daha fazla koşar” diye konuştu.

“GÖÇMEN KONUSUNDA CİDDİ BİR POLİTİKA YAPMAMIZ LAZIM”

Ülkemizdeki yabancı uyruklu vatandaşlar için tüm siyasi partilerin bir araya gelerek ciddi bir politika üretmesi gerektiğine de işaret eden Sarıgül; “Bir şeye dikkat çekmek lazım Suriye’den gelen kardeşlerimiz bir zulüm, sıkıntıyla ile buraya gelmiştir. Başımız üzerinde yerleri var ama biz artık o ilişkilerimizi en iyi şekilde toparlamalıyız. Misafirliğinde bir zamanı vardır. Burada bütün siyasi partiler bir araya gelip göçmen konusunda ciddi bir politika yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim