T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü, Kurumsal Özel Ağ Altyapı ve Kurulum Hizmeti  Alımı işinde Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Türk Telekom ve Ulak Haberleşme iş birliği SD-WAN ürünlerinin temin ve tesisi için ürün ve hizmet alımı sözleşmesi daha önce imzalandı.

MPLS VPN sözleşmesi kapsamında, projede birinci yıl tamamlanması gereken özelliklerin test edilmesi için, 190 birimdeki SD-WAN cihazının sahip olması gereken özelliklerinin ve kurulan yerli yazılımın muayene-kabul çalışmaları 23-25 Ağustos 2021 tarihleri arasında Bolu' da yapılmaya başlandı.

Çalışmalara; Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz Yıldız, Bilgi Sistemleri Dairesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aktürk, Ulak Haberleşme A.Ş. Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Aziz Sever, Proje Müdürü Memiş Akkuş, OGM,  Ulak Haberleşme, Türk Telekom ve İnnova personeli katıldı.

Yaygınlaştırma kapsamında birinci yıl, toplam saha sayısının %10’unda MAYA yazılımı kurulumu tamamlandı. Ulak Haberleşme A.Ş. ürünü olan yerli ve milli MAYA SD-WAN haberleşme alt yapısında kullanılıyor. Toplamda Orman Genel Müdürlüğüne ait 190 sahada, MAYA SD-WAN uç cihazı aktif olarak çalışıyor.

Muayene-kabul test çalışması kapsamında; Ulak MAYA SD-WAN çözümü, oluşturulan senaryolar ile mevcut çözüm tanıtımı, canlı ve test ortamında gösterim yapıldı.

Yerli yazılım ile birlikte; birimlerimiz Bakanlık erişiminin sağlanması kurum alt yapılarına ulaşılmasını IPSec teknoloji ile siber güvenlikli bir şekilde sağlanması, temel kazanım olacak bundan sonra haberleşme alt yapısında ihtiyaç duyulan bir sistem için ilave kurulum olmayacak, yazılım ile bu sağlanabilecektir.

 

Editör: TE Bilisim