Düzce’de, Mikrosefali hastası Oğulcan Kapucu için 1 günlük askerliğini tamamlanmasının ardından, asker eğlencesi düzenlendi. Oğulcan Kapucu, “Asker olmak çok güzel bir duygu. Devlet’imiz sağ olsun. Yine olsa giderim” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Ebru Buket Eke

Mikrosefali hastası olarak doğan Oğulcan Kapucu, 20 yaşına gelmesinin ardından ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ndan yararlandı. Bolu’da bulunan 2. Dağ Komando Tugayı’nda 1 günlük askerliğini tamamladı. Mikrosefali Hastası genç, 1 günün sonunda asker yeminini etti. Ailesi, Oğulcan için Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Yeşiltepe köyünde asker eğlencesi düzenledi. Köy meydanına arabayla getirilen Oğulcan, elinde Türk bayrağı taşıdı. Sırtına asker poşusu bağlanan Oğulcan, marş eşliğinde, dumanlar içerisinde köy meydanında yürüdü. Asker eğlencesi, Oğulcan’ın ailesiyle dans etmesiyle devam etti. Köyün erkekleri, terhis olan askeri oyun havası eşliğinde dans ettirdi.

“ASKERE GİTMEK İSTERİM, ÇOK GÜZEL OLURDU”

Tekrar askere gitmek isteyeceğini belirten Oğulcan, “Asker olmak çok güzel bir duygu… Çok mutluyum. Devlet’imiz sağ olsun. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Eğitim aldım. Komutanımla sohbet ettim, yemek yedim. Fotoğraf çekindik, çok güzel eğitim verdiler. Ben de sevindim. Askere gitmek isterim, çok güzel olurdu. Yine olsa giderim” dedi.

“BİLİNÇLİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Baba Semih Salih Kapucu, mikrosefali hastası oğlunun asker olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, “Oğulcan öncelikle özel bir çocuk olduğu için kabullenmekte çok yol katettiğimizin farkına vardık. Bilinçli olmak zorundayız. Kabullendik Oğulcan’ı. Gelişim çağında hastane, eğitim bu aşamaları geçtikten sonra 20 yaşımıza geldik çok şükür, Oğulcan’ın adına. Tabi ki olması gereken bazı güzellikler oluyor. Kötü yanları da oluyor. Güzel yanlarına baktık biz hep. Güzel yanları da bu etkinliklerimiz oluyor. Sağ ol Devlet’imiz, öncelikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı böyle, bir günlük de olsa yemin töreni yaptılar, biz de ona katkı olarak devamında eğlence düzenlemek istedik, Oğulcan’ın isteği üzerine. Ben kendi adıma konuşayım, 22 sene öncesine gittim. Kendi anılarımı tazeledim, benim için çok büyük bir duygu” ifadelerini kullandı.

“HERKES YAPIYOR, BİZ NİYE YAPMAYALIM”

Anne Rahşan Kapucu, çocuğunun askerlik yapmasına ilişkin, “Çok güzeldi, hem hüzünlü hem mutlu. Herkes yapıyor, biz niye yapmayalım dedik. O da çok istiyordu zaten, Oğulcan istediği için onun isteklerini yapıyoruz biz” diye konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE