Bolu’da bulunan Özel Eğitim ve Kişisel Gelişim Kursları öğrencisi tarafından öldürülen Okul Müdürü İbrahim Oktugan için bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Öğretmenlerimiz, toplumun en değerli ve saygın bireyleridir. Onlar gelecek nesilleri aydınlatan bilgi ve değerlerle donatan kılavuzlardır. Ancak son zamanlarda yaşanan bir trajedi, hepimizi derinden etkiledi. Bu acı olay bizi bir araya getirerek şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığını ve bir arada yaşamak için daha fazla empati ve anlayışa ihtiyacımız olduğunu hatırlatmalıdır.

Bir öğretmenin öldürülmesi sadece bir bireyin değil, milletimizin yaralarını kanatmıştır. Bu acı olay, sadece bir kişinin değil, tüm insanlığın kaybıdır.

Öğretmenlerimizin saygınlığı ve güvenliği tüm toplumun sorumluluğudur. Öğretmenlerimiz barış ve bilgi dolu dünyaların mimarlarıdır. Onların değerlerine, emeklerine ve fedakarlıklarına olan saygımızı ve minnettarlığımızı her zaman korumalıyız. Onların anısını yaşatmak için daha çok çalışmalı ve daha çok öğrenmeliyiz. Unutmayalım ki eğitim ve öğretmenler, umudumuzun ve geleceğimizin teminatıdır.

Bizler Bolu’da faaliyet gösteren Özel Eğitim ve Kişisel Gelişim Kursları olarak bu menfur olayın tekerrür etmemesi için başta Milli Eğitim ve Adalet Bakanlığı olmak üzere devletimizi tedbir almaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Yasin Celal TORUN