(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu aktaran AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Cihan Yavuz, “Yargı mercilerinin gereğini yapacağından en ufak bir şüphemiz yoktur” dedi.

AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihan Yavuz tarafından, Bolu Belediye Meclisinin 7 Şubat tarihli toplantısında meydana gelen olaya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, “sahtekârlık” yaptığı belirtilerek, hakkında suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SAHTECİLİĞE, ZORBALIĞA VE SKANDALA İMZA ATILMIŞTIR”

“07.02.2024 günü Belediye Meclisinde, Başkan Tanju Özcan tarafından sahtekârlık yapılmıştır. Belediyeyi 434 milyon TL borçlandıracak yetki talebi, 16 ret oyuna karşılık sadece 13 kabul oyu almasına rağmen, kabul edilmiş gibi tutanağa geçirtilerek Bolu siyasi tarihinde eşi görülmemiş bir sahteciliğe, zorbalığa ve skandala imza atılmıştır. Seçime 1,5 ay kala hiçbir hizmet yahut yatırım yapılamayacağı, aklı başında herkesin malumudur!

“MAHKEME TARAFINDAN DA TESCİLLENECEKTİR”

16 ret oyu veren meclis üyeleri bu skandala anında itiraz etmişlerdir. İtirazları dinlemeyen zorba başkan, tutanakları ancak 5 gün sonra yayınlamıştır. İşbu hukuksuz işlem ve eylemlere karşı derhal Bolu İdare Mahkemesine, yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açılmıştır. Bu noktada, ivedi şekilde yürütmenin durdurulması kararı verilebileceğini umuyor, 16 ret oyu veren meclis üyelerinin haklılığı mahkeme tarafından da tescillenecektir kanaati taşıyoruz.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR”

Görevlerini kötüye kullanmak suretiyle açıkça suç işleyen başta Tanju Özcan olmak üzere divan üyeleri hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur! Yargı mercilerinin gereğini yapacağından en ufak bir şüphemiz yoktur! Hatırlatmak ve ikaz etmek isteriz ki Bolu’daki tüm banka şubelerinin de, oluşması muhtemel 434 milyon TL’lik bir kamu zararına neden olmamak adına müteyakkız ve temkinli olacaklarını düşündüğümüzü Bolu kamuoyu ve tarih önünde beyan ederiz!”

Editör: Oğuzhan EKE