Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan toplantıda, Bolu ve ilçeleri ile Ankara’da yeni dernekler kurulması için harekete geçilmesi kararlaştırıldı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Toplantıya katılanlar, Bolu ve ilçeleri ile Ankara’da yeni dernekler kurulması konusunu masaya yatırdı. Yapılan toplantı ile ilgili bilgiler veren Ankara Bolu Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Metin Alparslan, derneklerin hızlı bir şekilde kurulması için çalışmalara başlandığını kaydetti. Alparslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Mengen, Göynük, Kıbrıscık, Ankara’da iki Dernek, Bolu merkezde, Mudurnu’da, Yeniçağa’da dernek kurulumları için düğmeye basıldı.  Seçilen kişiler hızla görevi yerine getireceklerini beyan ettiler.

Federasyonun Ar-Ge komisyonu Bolu’nun ve ilçelerinin Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve çeşitli fonlardan memleketimizin insanlarının da faydalanması için faaliyet alanlarına ve konulara göre planladıkları derneklerin kuruluşu için yaptıkları çalışmaların bir ayağı olarak yeni derneklerin kuruluşuna gerek görülmüştü. Yeni Dernekler ilçelerde ve belirli amaçlar doğrultusunda kurulması gerekti. Tüzükler de bu amaçlara göre şekillendi. Memleketimizin pastadan/fonlardan pay alabilmesi için derneklerin kuruluşuna start verildi.  Derneklerin hızlı bir şekilde kurulması için kurucu başkanlara ve üyelere her türlü kolaylıklar sunuldu.”

Editör: TE Bilisim