Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2018 – 2019 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salon’da yapıldı. Törende, bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere ödül takdim edildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde 2018 – 2019 Akademik Yılını başarıyla bitiren öğrenciler için mezuniyet ve ödül töreni düzenlendi.

Törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı ve Bağışçılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Aydın Adnan Menderes Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Aleksandr Mekaev piyano resitali verdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversite faaliyetlerinden bahsetti. Mezun öğrencilere hayatlarında başarılar dileyen Alişarlı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “16 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulu ve 15 Araştırma Merkezi’ne sahip olan Üniversitemiz; 1377 akademik, 772 idari personelinin özverili çalışmaları ile ülkemizin saygın üniversitelerinden biri haline gelmiştir. 8 kampüsteki birimlerimizde yaklaşık 33 bin öğrencimiz öğrenim görmektedir. Üniversitemiz, ülkenin kalkınmasının temellerini oluşturacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi ve bölgenin gelişmesinde etkin bir rol oynamayı bir görev olarak algılamaktadır. Ayrıca araştırıcı, çözümleyici, daima ilerlemeye ve gelişmeye yönelik düşünce yapısında gençler yetiştirecek bir ortam oluşturarak teknolojideki gelişmelere katkıda bulunmayı temel görevlerimiz arasında saymaktayız. Bu değerler doğrultusunda geçen başarılı bir akademik yılın ardından üniversitemizin sayıları on binleri bulan mezunlarının arasına bugün 3788 öğrencimizi daha eklemekten gururluyuz”

2018-2019 akademik yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi dönem birincisi olan Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Şule Nur Altuntaş, duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmasının ardından mezuniyet yaş kütüğüne isminin yer aldığı dönem plakasını çaktı.

Törenin devamında, BAİBÜ Radyoloji Ana Bilim Dalına Asistan Eğitim programına ‘5 yıllık yeterlik’ belgesi almaya hak kazanması nedeniyle belge takdimi yapıldı.

Protokol konuşmaları kapsamında ilk konuşmayı İzzet Baysal Vakfı adına Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Gören yaptı. Gören, “İzzet Baysal Vakfı olarak Üniversitemizin kuruluşundan bu güne kadar her türlü katkıyı verdik ve vermeye devam edeceğiz. Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan Hukuk Fakültemizin, Cumhuriyetimizin 100. Yılında açılacağının müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum. Bizim ilimizin en büyük özelliği, hayattayken kazandıklarıyla bir Vakıf kurarak vefat ettikten sonra da hayırları devam eden İzzet Baysal gibi bir hayırseverimizin olmasıdır. Merhum İzzet Baysal’ı minnetle, şükranla ve özlemle anıyorum. Sevgili öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Değişen teknolojide öğrendiklerinizle yetinmeyin, her gün kendinizi yenileyin. Biz Vakıf olarak Üniversitemizin Türkiye genelinde çok başarılı olmasını istiyoruz ve bunun için de her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Özcan “Bugün burada mezun olan kardeşlerimiz bana göre Türkiye’nin önemli Üniversitelerinden birinden mezun oldular. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden mezun olan kardeşlerimizin ileride Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olmalarını diliyorum. Mezun olan kardeşlerime bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyor, dereceye giren bütün kardeşlerimi de kutluyorum” dedi.

Törende son konuşmayı, Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptı. Ümit şunları söyledi; “İnsanın hayatında önemli dönemeçler vardır. Bunlar iş, aş, eş vb. devam eder gider. İş bunların hepsini etkiliyor. İş konusunun en önemli unsurlarından bir tanesi eğitimdir. Siz bugün ülkemizin ve ilimizin medarı iftiharlarından birisi olan önemli, değerli bir üniversiteden mezun oldunuz ve yeni bir hayata atılmak üzeresiniz. Üniversite mezunu olarak bir kısmınız üniversitede kalmaya devam edecek, bir kısmınız özel sektörde olacak, bir kısmınız da kamu hayatına atılacaksınız. Ama bundan sonraki hayatınızda, bugüne kadar öğrendikleriniz ve edindiğiniz tecrübeler her zaman etkili olacaktır. Hayatınızda başarılı olmanız için bazı hususlara özel özen göstermelisiniz. Bizim şanlı bir tarihimiz, yüce bir milletimiz, büyük bir devletimiz var. Böyle bir milletin, böyle bir devletin, böyle bir tarihin evlatları olarak sorumluluklarınız var. Bu milletin paradigmaları var. Bunların başında vatan sevgisi, millet sevgisi, devlet sevgisi, bayrak sevgisi, inancı, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, dürüstlük, gayret ve benzeri birçok değerlere sahibiz.  Bu değerlerdeki derinliğimiz dolayısıyla tarih boyunca daima çok büyük devletlerimiz oldu. İnanıyorum ki sizler bu değerlere sahip çıktınız ve bundan sonra da sahip çıkacaksınız ve hep başarılı olacaksınız. Diğer yandan her şeyden önce tarihimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Tarihimizi çaprazlama olarak okumak suretiyle öğrenmeliyiz ve gerçekleri yakalamalıyız. Netice itibari ile bütün gençlerimizden beklentimiz şu ki; tarihini bilen, milli ve manevi değerlerine sahip olan, birlik ve beraberlik ruhunu her şeyin önünde tutan, devlet ve millet aşkıyla devletimizi Atatürk’ün bahsetmiş olduğu muasır medeniyetlerin üzerine çıkarabilmek için var gücüyle mücadele edip çalışacaksınız. Bu vesileyle bu güzel günün vesilesi olan çok değerli öğretim görevlilerimizi, mezunlarımızı, öğrencilerimizi, velilerimizi ve tüm katılımcıları gönülden bir kere daha kutluyor, başarılar diliyorum”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2018 – 2019 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni dereceye giren öğrencilere ödül takdimi yapılması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim