(HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu’da faaliyet gösteren S.S. Kıbrıscık Alan Köyleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S. Çobankaya Yedigöller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine toplam Proje Bedeli 720 bin TL.  olan Makine-Ekipman Hibe Desteği sağlandı.

Ticaret Bakanlığınca uygulamaya konulan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı  (KOOP-DES) kapsamında 2023 yılı ikinci çağrı döneminde Bolu’dan 2 Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizin hazırlamış oldukları Makine-Ekipman Hibe desteği projesi Merkez Proje Komisyonunca kabul edildi. 2 Kadın Kooperatifi ile Hibe sözleşmesi imzalandı.

Destek sağlanan 2 Kadın Kooperatifi, proje kapsamında kooperatif faaliyetlerinde kullanacakları Makine-Ekipmanlarını teslim aldı. 2023 yılında Hibe desteği alan 2 Kadın Kooperatifi ile birlikte, KOOP-DES Programı  kapsamında ilimizde  Ticaret İl Müdürlüğü uhdesinde kurulmuş olan ve faaliyet gösteren toplam 6 Kadın Kooperatifinin  tamamı Makine-Ekipman Hibe Desteğinden yararlanmaya başladı. 

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı ile kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Editör: Oğuzhan EKE