Bolu’da, çiftçilere 650 paket yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Çalışma kapsamında 1 milyon 200 bin lira destek sağlandı.

Haber: Oğuzhan Eke

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi projesi kapsamında, Bolu’da yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen dağıtımda, temsili olarak köy ve mahalle muhtarlarına yağlık ayçiçeği tohumları verildi. Çalışma kapsamında Göynük’te 480, Merkez’de 100 ve Seben’de 70 paket tohum üreticiye ulaştırıldı. 650 paketin 3 milyon 19 bin liralık maliyetinin, 1 milyon 200 bin lirası proje kapsamında karşılandı. Tohum dağıtım törenine AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemil Akay, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

“10 BİN DEKARIN ÜZERİNDE EKİLECEK TOHUMU DESTEKLEMİŞ OLACAĞIZ”

İl Müdürü İzzet Murat, proje kapsamında çiftçiye yüzde 40 desteklenme sağlandığını belirterek, “Yazlık ekimde yağlık ayçiçeği dağıtacağız. Proje kapsamında yaklaşık 650 paket tohum aldık. 3 milyona yakın bir bedel bu. Bunun yüzde 40 - 45’ini bakanlık olarak karşılıyoruz. Geri kalanını da üreticilerden alacağız. Bu da tahminimize göre 10 bin dekarın üzerinde ekilecek tohumu desteklemiş olacağız. Bu da ciddi bir rakam aslında, az değil. Özellikle girdilerin pahalı olduğu şu dönemde, üretecinin en büyük büyük maliyeti tohum... Akaryakıt, gübreyle beraber… Bu tohumu biz ne kadar sübvanse edersek, üretimi o kadar arttırmış olacağız” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE