Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında Bolu Anıt Parkta düzenlenen törenle anıldı. 7’den 70’e tüm vatandaşların katılımıyla, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe sirenler çaldı, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Haber: Aslı Akış

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yılında Anıt Park’ta düzenlenen törenle anıldı. Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Garnizon Komutan vekili Piyade Komando İslam Can, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal,  BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Vali Yardımcıları Çağlayan Kaya ve İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, şehit yakınları ile gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

09.05’TE HAYAT DURDU

Anıt Park’taki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan anma töreninde saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Saat 9’u 5 geçe siren seslerinin yükselmesiyle beraber tüm Bolu’da hayat durdu, yaya olan vatandaşlarla birlikte yoldan arabası ile geçenler durdu. Evlerinde olan vatandaşlar ise pencerelerinin önünden ve balkonlarında 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ATATÜRK 82. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Çelenk koyma töreninin ardından anma programı, İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Işıl Yurtışığı’nın günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile devam etti.

“82 YILLIK BİR ÖZLEM VAR İÇİMİZDE”

Işıl Yurtışığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün nitelikleri sayesinde türk milletinin tarihsel seyrini değiştirdiğini belirterek; “Kahraman ulusumuzun büyük önderi, cumhuriyetimizin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının yıl dönümü. Türk ulusunun büyük kaybının üzerinden tam 82 yıl geçti. 82 yıllık bir özlem var içimizde.

“ATATÜRK DEVLET KURAN BÜYÜK SİYASET ADAMI”

10 Kasım’ların, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Atatürk, milli mücadelede milli birliği sağlayan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında gerçekçi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletini çağdaşlaştıran güçlü bir inkılapçıdır. Atatürk, üstün nitelikleri sayesinde Türk milletinin tarihsel seyrini değiştirmiş, askeri ve siyasi zaferlerle Türk milletini uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri uygulamaya koyarak “Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm” parolası ile büyük mücadeleyi kazanmış, arkasından yepyeni çağdaş bir devlet ve millet meydana getirmiştir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim