Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm ticari taksilere yönelik denetimler yapılıyor. 39 taksi durağına kayıtlı 223 ticari taksi, ilgili yönetmelik gereğince detaylı denetime tabi tutuluyor.

Haber Merkezi

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, il şehir merkezi genelinde faaliyet gösteren 39 taksi durağına kayıtlı 223 ticari taksiyi, Bolu halkının daha güvenli ve huzurlu seyahat etmesi için denetliyor.

Bolu Belediyesi “Taksi Taşımacılığı ve Taksi Yönetmeliği” hükümlerine göre gerçekleşen denetimler, belirli periyotlarda aralıksız sürüyor.

Taksiler tek tek denetleniyor

Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çok sayıda durağı ziyaret ederek, kayıtlı taksileri ve şoförleri denetlediler.

Denetimde önce durakların ve taksilerin “çalışma ruhsatı” ve “vize” kontrolü yapıldı. Ardından da ticari taksiler “iç ve dış temizliği”, “taksi tabelalarının olup olmadığı”, “taksimetre tarifesinin taksimetre cihazına işli olup olmadığı” ve “yolcu ücret tarifesine uygun çalışıp çalışmadığı” gibi birçok kriterde detaylı denetime tabi tutuldu.

Zabıta ekipleri, ticari taksilere yönelik denetimlerine aralıksız devam edecek.

ticari (4)ticari (3)ticari (2)ticari (1)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ