Gökçesu’da gerçekleştirilen yaz şenliklerine katılan DP Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Özellikle yerel seçimler geliyor. Yerel seçimler parti seçimi değildir. Yerel seçimler siyasetin intikam alacağı bir seçim değildir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu Beldesinde, Gökçesu Belediyesi tarafından yaz şenlikleri gerçekleştirildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı etkinliklerde Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da yer aldı. Programda konuşan Milletvekili Enginyurt, yerel ve ulusal siyasete dair mesajlar verdi. Yerel seçimlerin, parti seçimi olmadığının altını çizerek, hizmet vurgusu yaptı. Enginyurt’un konuşmasının başlıkları şöyle:

“HAKÇA BİR NİZAM İÇİN MÜCADELEDE VERİYORUZ”

 “Biz istiyoruz ki çiftçimiz kimseye muhtaç olmasın. Biz istiyoruz ki mazotun litresi 35 lirayken, buğdayın kilosu 5 liraya satılmasın. Biz istiyoruz ki Bolu’da üretici, emekçi, hayvan besicisi hakkını alsın, insanca yaşayalım. Biz istiyoruz ki emekli 7 bin 500 liraya ne yapabilir diyoruz? Bana milletvekili maaşı olarak 80 bin lira veren iktidar, eğer emekliye 7 bin 500 lira veriyorsa yazıklar olsun. İnsanca bir düzen, hakça bir nizam için mücadelede veriyoruz.”

“YEREL SEÇİMLER PARTİ SEÇİMİ DEĞİLDİR”

“Gökçesu’nun Belediye Başkanı Vahit kardeşim de burada sizlere güzel bir hizmet vermek için mücadele ediyor. Biz sonuna kadar yanındayız. Özellikle yerel seçimler geliyor. Yerel seçimler parti seçimi değildir. Yerel seçimler siyasetin intikam alacağı bir seçim değildir. Sen, ben kavgasının yapılacağı seçimler değildir. İlinize, ilçenize, beldenize hizmet edecek insanların seçileceği bir seçimdir. İnşallah 2024 seçimleri de memleket için, millet için hayırlara vesile olur.”

“GELİN BU ÜLKEDE 85 MİLYON BİR OLALIM”

“Gelin bu ülkede 85 milyon bir olalım. Alevi’siyle Sünni’siyle, Kürt’üyle Türk’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle 85 milyon Türk milleti bir olalım. Demokrasimize darbe indirmek isteyenlere, milleti birbirine düşürmek isteyenlere, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere karşı hep birlikte, Hacı Bektaşi Veli’nin, ‘Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım’ dediği gibi birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım. En önemlisi, Allah resulünün, ‘Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır’ dediği gibi biz haksızlığa karşı susmayalım, mücadele edelim.”

Editör: Oğuzhan EKE