Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizyoterapisti Büşra Aksoy, hareket yeteneğini kaybeden felçli hastaların rehabilite edilmesi ile ilgili bilgiler verdi. Aksoy; “Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hastalarımızın önce bizimle ardından beraber ve daha sonra dirençli egzersizlerle yürümelerini sağlıyoruz. Her yıl rehabilitasyon öneriyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde felçli, kas gücü, eklem hareket açıklığı ve yürüme zorluğu çeken hastalar uzman doktorlar ve Fizyoretapistler sayesinde becerilerini tekrar kazanarak normal yaşama geri dönüyorlar.

En son teknolojik donanımla hizmet veren Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde fizik tedavi ve kür merkezi, spor ve egzersiz odaları yer alıyor. Ayrıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları ve fizyoterapistler yardımıyla hastalara tedavileri için yardımcı olunup şifa bulmaları için hizmet veriliyor.

“EGZERSİZLERLE YÜRÜMELERİNİ SAĞLIYORUZ”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizyoterapisti Büşra Aksoy hastalar hakkında bilgiler vererek; Hamit Keskin parapleji. Düşme sonucunda omuriliği kırılıyor ve sonrasından belden aşağısı felç olmuş. Daha sonra buraya geldi. İlk dönem bu hastalarımızda hiç hareket olmaz daha sonra yavaş yavaş kasılmalar başlar ve hareketler gelmeye başlar. Hastalarımıza önce kendimiz ardından beraber ve daha sonra dirençli egzersizlerle yürümelerini sağlıyoruz.

“HER YIL REHABİLİTASYON ÖNERİYORUZ”

Yunus Tok, boyundan aşağı felç olmuş şekilde geldi. Ona da aynı şekilde boyun, gövde, kol ve bacak egzersizleri yaptırdık. Şu an çok iyi durumda hatta artık araba bile kullanabilecek. Bu tarz hastalarda tedaviyi bırakmıyoruz. Senede en az 30 seans almalarını öneriyoruz. Çünkü Nörolojik rahatsızlıklar çok geçecek rahatsızlıklar değil ve mutlaka çok ufak da olsa bir hasar bırakıyor. O yüzden hastalar çalışmayı bıraktılar zaman bu rahatsızlıkları daha da ilerliyor. Normal insanlar gibi değil çabuk şekilde kasları güçsüzleşiyor. Bu manada ya spor ya da her yıl rehabilitasyon öneriyoruz.

“ARTIK BASTONSUZ YÜRÜYEBİLİYOR”

Nadi Demirtaş 33 yaşında. Maalesef pıhtı atmış şekilde geldi. Bize başvurduğunda baston ile yürüyebiliyordu. Şu anda bastonu attık çok şükür. Kolunda bir sekeller var onun düzlemesi için tedavi uyguluyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“YÜRÜMEYE BAŞLADIM”

Yüksekten düşerek vücudunda kırıklar oluşan ve omurilik ameliyatı geçiren 60 yaşındaki Hamit Keskin Düzce’den tedavi olmak için geldiğini belirterek;  “Yüksekten düştükten sonra ayaklarım tutmaz oldu. Doktorum ameliyattan 5 hafta sonra Fizik ve tedavi hastanesine başvurmamı söyledi. Afyona, Trabzon’a gittim ama buradaki tedaviyi hiçbir yerde göremedim. 3 ay oldu hastaneye geleli. Benimle ilgilenen fizyoterapistlerime teşekkür ediyorum. Onların sayesinde walker ile yürümeye başladım ayrıca grafor diye bir cihaz var onu da yaptırdım. Artık cihazsız da yürümeye başladım” diye konuştu.

“HASTANENİN ÇOK FONKSİYONU VAR”

Boyun kırığı nedeniyle Düzce’den tedavi olmak için Bolu’ya gelen 49 yaşındaki Yunus Tok, geçirdiği trafik kazası sonucunda Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunu ifade ederek; “Araç trafik kazası geçirdim. Boyunda C6 ‘da kırık oldu C5’de ödem oluştu. Ameliyattan sonra BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni tavsiye ettiler. Düzce’den buraya geldim. 3ay sonra walker ile yürümeye başladım. Tabi bu mucize gibi bir şey ama hastanenin çok fonksiyonu var. 5 yıldan beri buraya geliyorum. Kendimi toparladım. Sağolsun fizyoterapistlerimden çok fayda gördüm. Hastane yönetimi de çok iyi” şeklinde konuştu.

“DESTEKSİZ YÜRÜYEBİLİYORUM”

Kısmi felç şikâyetiyle İstanbul’dan gelen 33 yaşında Nadi Demirtaş şu anda desteksiz yürüyebildiğini vurgulayarak; “Sol tarafım felçli olduğu için geldim. 3 aydır tedavi görüyorum. Bacağımız düzelttim kolumda biraz problemim var. Güçlendirme tedavisi uyguluyor terapistlerim. Şu anda artık desteksiz yürüyebiliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim