Gölköy’de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımında 500 fidan toprakla buluştu.

Haber: Oğuzhan Eke

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yüzlerce fidan toprakla buluştu. Gölköy’de gerçekleştirilen etkinlikte Bolu Valisi Ahmet Ümit, Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş ile orman görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“ORMANLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN TEMEL ÖDEVİDİR”

Etkinlikte Türkiye’ni orman varlığına ilişkin bilgi veren Bolu Orman Bölge Müdürü Şentürk, “Ormanlar yalnızca canlılar için elzem olan oksijeni üretmekle kalmayıp, birçok canlıya da ev sahipliği yapmakta, hava kirliliğini ve gürültüyü de önlemektedir. Doğanın sigortası olan ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve devamlılığını sağlamak hepimizin temel ödevidir. Ülkemiz bu yönüyle orman varlığını arttıran nadir ülkeler arasında yer almaktadır. 1970’li yıllarda ormanlık alanımız yüzde 26’yken, günümüzde ormanlık alan yüzde 29.4’e yükselmiştir. Orman servetimiz ise 1 milyar metreküpken, günümüzde 1. 7 milyar metreküpe yükselmiştir. Yapılan ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmalarıyla, her yıl milyonlarca fidan toprakla buluşturulmakta, geleceğe nefes olmak için gayret sarf edilmektedir” dedi.

“FİDAN DİKECEĞİZ, CAN DİKECEĞİZ”

Dikilen fidanların “hayat” olduğunu ifade eden Vali Ümit, “Çok anlamlı bir gününde fidan dikeceğiz, can dikeceğiz. Canları can yapanları toprakla buluşturacağız. Çünkü bu fidanlar sadece bir yeşillik, sadece bir ağaç, sadece bir fidan değil bunlar aynı zamanda hayat, aynı zamanda temizlik, havanın güzelliği, sağlık, afiyet, huzur mutluluk…” ifadelerini kullandı.

“ELDE EDECEĞİMİZ FİDAN SAYISI 15 MİLYON”

Kış mevsimi sonrasında 15 milyonun üzerinde fidanın yeşillenmesini beklediklerini de aktaran Ümit, “İlimiz genelinde 600 bin fidan dikilecek ama aynı zamanda toprağa serpmek suretiyle elde edeceğimiz fidan sayısı 15 milyonun üzerinde. Bunu aslında ne demek olduğunu şöyle gerebilirsiniz. Bu sene çok güzel bir kış yaşadık. Dağlarımız hâlâ daha karla kaplı, bu karlar yakında kalkacak. Çok kısa bir süre sonra nasıl çiçeklerin, fidanların, kaç yüz tane çam fidesi bittiğini, adeta topraktan fışkırdığını, birbiri ile yarıştığını, karşımızda pırıl pırıl yeşil yeşil durduklarını gördüğünüzde hissettiğiniz mutluluğu, öyle zannediyorum hiçbir şeyin karşılığında hissetmezsiniz” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından Orman Haftası kapsamında ilk, ortaokul ve liselerde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

YÜZLERCE KİŞİ 500 FİDAN DİKTİ

Etkinlikte aralarında İHH, Kızılay gibi sivil toplum kuruluşları ile; öğrencilerin, askerlerin, jandarmanın, öğretmen ile orman görevlilerinin olduğunu yüzlerce kişi 500 fidanı toprakla buluşturdu. Fidanlar yaban hayatına daha çok katkı sağlaması amacıyla; ceviz, muşmula, elma ve ıhlamur olarak seçildi.

Editör: TE Bilisim