(HABER: ASLI AKIŞ)- İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat GülerKasım ayında verilecek olan 5 bin TL’lik emekli ikramiyesinin sadece çalışmayan emekli kesimine verilecek olmasına tepki gösterdi. Güler, “Müjde diye açıkladıkları 5 bin TL’den yaklaşık 3,5 milyon emeklinin faydalanamayacağını görüyoruz. Emeklilerimizi ayrıştırmayın. Bu adaletsiz karardan dönün” dedi.

Milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Erdoğan, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacağını belirtmişti. Bu durum siyasette tartışmaya yol açtı.

Konu ile ilgili İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler, emeklilerin çalışan-çalışmayan diye ayrıştırılmasının yanlış olduğunu ileri sürerek verilecek olan ikramiyeden tüm emekli kesiminin yararlanması gerektiğini vurguladı.

“EMEKLİLERİMİZ YOK SAYILMIŞTIR”

Murat Güler, emeklilerin zam beklerken 5 bin TL ikramiye ile avutulduğunu belirterek; “Mevcut iktidar tarafından zor koşullar altında yaşamaya çalışan emeklilerimiz bir kez daha yok sayılmıştır. Seçim öncesi emekliler için verdikleri tüm vaatleri rafa kaldırdılar. Emekliler maaşlarına zam beklerken 5 bin TL’lik ikramiyeyle onları avutma kararı verdiler. Bizler emeklilerimiz için en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’nin artırılmasını beklerken bu beklentiye kulak tıkadılar. Verecekleri 5 bin TL’lik ikramiyeyi de sadece çalışmayan emekli kesimine vereceklerini söyleyerek akla mantığa aykırı bir karar verdiler. Şu an 9 milyonun üstünde emeklimiz taban aylığı olan 7.500 TL ve altında maaş alıyor. 5 milyona yakın emekli de 7.500 TL’lik maaş rakamına ulaşamıyor. Müjde diye açıkladıkları 5 bin TL’den yaklaşık 3,5 milyon emeklinin faydalanamayacağını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU ADALETSİZ KARARDAN DÖNÜN”

Emeklilerin ayrıştırılmaması gerektiğine de dikkat çeken Güler; “Ayda 30-35 bin TL emekli aylığı alan ama çalışmayan bir emekli 5 bin TL emekli ikramiyesini alabilecek. Ama 7.500 ve bunun altında emekli maaşı alan emeklimiz bir işyerinde asgari ücretle çalışıyorsa ona bu ikramiyeyi vermeyeceklerini söylüyorlar. Buradaki eşitsizliği bir an önce ortadan kaldırmaları gerekiyor. Emeklilerimizi ayrıştırmayın. Bu adaletsiz karardan dönün.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ