Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Bolu’ya geldi.  Bakan Dönmez Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesini ziyaret etti. AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin’in metrobüs projesinin tanıtımına katılan da Bakan Dönmez, AK Parti Seçim Koordinasyon merkezinin de açılışını gerçekleştirdi.

HABER: Aslı Akış

Bakan Dönmez'i, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, vali yardımcıları ve AK Parti ilçe Belediye başkan adayları karşıladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, daha sonra Demokrasi Meydanı'nda AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin’in üniversite ile şehir arasında hizmet vermesini planladığı metrobüs projesini inceledi. Metrobüs ile ilgili bilgi alan Dönmez ve burada vatandaşlara seslendi.

“KALİTELİ YAŞAM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILMALI”

Bakan Dönmez, Bolu'nun marka şehir olma yolunda ilerleyen kentler arasında yer aldığını, bugüne kadar yapılan icraatlarla konulan projelerin bunu gösterdiğini, bunun yeterli olmadığını, belediye başkan adayı Fatih Metin ile bu projeleri bir kat daha artıracaklarını, kentte kaliteli bir yaşam için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

“METROBÜS METRO KONFORUNDA”

Büyüyen kentlerin sorunlarından birinin de trafik olduğunu hatırlatan Dönmez, "Bolu'da muhtemelen çok yoğunluk yaşanmıyor ama şehir büyüdükçe toplu ulaşımda bir ihtiyaç olma zarureti var. Güzel bir proje hazırlamışlar. Metrobüs’ü İstanbul'da yıllardır kullanıyoruz. Neredeyse metro konforunda." şeklinde konuştu.

“MİLLİ KALKINMA YERELDEN BAŞLAR”

Dönmez, buradaki konuşmasında, ulusal kalkınmanın, milli kalkınmanın yerelden başladığını, bugüne kadar Bolu'nun kendilerini mahcup etmediğini, AK Parti'nin Bolu'da girdiği seçimlerden başarıyla çıktığını kaydetti.

AK Parti'nin bugüne kadar söz verdiği her şeyi er ya da geç yerine getirdiğini ifade eden Dönmez, "Yapamayacağı hiçbir şeyin de sözünü vermedi. Şunu da unutmamak lazım, yerel politikalarla ulusal politikaların uyumlu hareket etmesi, ülke kalkınırken, yerellerin de, belediyelerin de aynı hızda, aynı heyecanla kalkınması da son derece önemli." dedi.

Ülkenin 2002 yılında milli gelirinin 3 bin 200 dolar civarında olduğunu belirten Dönmez; “Geçtiğimiz yıl bu rakam 10 bin doların üzerindeydi ama 2013'te biz 12 bin doların üzerine çıkmıştık. Normalde üst gelir grubu 12 bin dolar ve üstünde milli gelire sahip olan ülkelerden oluşuyor. O gün birileri düğmeye bastı ve ülkenin ekonomisini yavaşlatmak için bazı olaylara girişti. 12 bin 300 doları biz 2013 yılında yakalamıştık ama hatırlayın Mayıs ayında Gezi olayları, akabinde 17-25 Aralık'ta yargı darbesi, takiben 15 Temmuz hain darbe girişimi ve geçtiğimiz yıl da doğrudan ekonomimizi hedef alan bir girişimle karşı karşıya kaldık. Hamdolsun bunların hepsini atlattık. Son ekonomik darbe girişimini de atlatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu.

"KAPTANIMIZA GÜVENİYORUZ”

Türkiye'yi bir gemiye benzeten Dönmez; “Eskiden kıyıdan kıyıdan gidiyordu. Kaptan sık sık limana uğruyordu. Zaman zaman kaptanı değiştiriyorduk, mürettebat yenileniyordu ama son 15 yıldır artık açık denizlere, denizlere ve okyanuslara açılan gemimiz var, kaptanımıza güveniyoruz. Zaman zaman dalgalı havalar olabilir açık denizlerde. Bazılarının kafası dönebilir, midesi bulanabilir ama bu mürettebat da, bu kaptan da geçmişte çok daha kötü fırtınalı havalarda nasıl sağ salim limanlara ulaştırdıysa bu sefer de ulaştıracak. Buna inanıyoruz. Dikkat etmemiz gereken bir şey var, geminin altında gemiyi oymaya çalışanlar olabilir. Bunlara da fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Bolu ziyaretinde ikinci durağı Sümer Mahallesi'ndeki partisinin seçim Koordinasyon merkezi açılışı oldu.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”

Açılışta bir konuşma yapan Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, yerel seçimlere durmadan dinlenmeden çalıştıklarının altını çizerek; “31 Mart yerel seçimlerine giderken öncelikle tüm Bolululara teşekkür ediyorum.  18 yıldır şu ana kadar girmiş olduğumuz bütün seçimlerde Bolulu vatandaşlarımız bizleri mahcup etmedi. 3 dönemdir bolu belediyesinde hizmetler devam ederken bundan sonrasında da yine genç bir belediye başkan adayımız ile birlikte Bolu’da ipi göğüsleyeceğimizden hiçbir şüpheniz olmasın.  70 gündür bizler birlik ve beraberlik içerisinde sahadayız gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Gönül belediyeciliği yapıyoruz yapmak için durmadan çalışıyoruz” dedi.

“BOLU’YU KARIŞ KARIŞ GEZMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Nurettin Doğanay’ın ardından Ak Parti bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin konuştu. Metin; “Bugün 82. gün geriye 45 gün kaldı. Allah’ın izni ile 82 günde Bolu’yu karış karış gezmeye devam ediyoruz. Çok şükür devletimiz, hükümetimiz Cumhurbaşkanımız arkamızda. Bolu 2002’den bu yana milletvekili belediye başkanı, belediye, il genel meclisi istedik verdi. Bizde bu emaneti bu günlere taşımak için gayret ettik. Zaferin Cumhur ittifakında kalacağına hiç şüpheniz olmasın. Önümüzdeki dönem laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyan hizmet anlayışı ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Koordinasyon merkezinde bulunan partililere hitap eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yerel politikalarla ulusal milli politikaların uyumlu hareket etmesi, ülke kalkınırken yerellerin de belediyelerinde aynı hızla kalkınması son derece önemli. O açıdan bizim seçmenden ve Bolululardan beklentimiz bizimle uyumlu hareket edecek, uyumlu politikaları geliştirecek adayları tercih etmesinden yanadır” dedi.

“ÜLKENİN YÜZDE 62’Sİ DOĞALGAZ KULLANIYOR”

Ülkede kullanılan doğalgaz oranının, Avrupa’nın birçok ülkesinden daha ileride olduğunu vurgulayan Dönmez, “Bugün 81 ilin 81’inde doğalgaz var. Sadece il merkezlerinde değil 510 yerleşim biriminde de doğalgaz var. Dün şehirlerimizde adeta maskesiz gezemezken, nefes alamazken bugün pırıl pırıl şehirlerimiz var. Belki annelerimiz, babalarımız daha iyi hatırlayacak, yeni nesil bunları çok eskinde kullanıyormuş gibi anlayabilir. Ama kömür döneminde herkes, kömürünü, kışlık odununu hazırlıyor. Kovalarla odalarımıza çıkarıyorduk. Sadece bir odamızı ısıtıyorduk. Diğer odalar Sibirya gibiydi. Hastalıkların sayısı sürekli artıyordu. Belediyeler kışın taşıdığı çöpün yarısı küldü. Bunlar da azalmış oldu. Çevre açısından da son derece faydalı bir çağdaş yakıtı, temiz yakıtı şehirlerimizle buluşturmuş olduk. Şuanda ülkenin yüzde 62’si doğalgazı kullanır vaziyete geldi. Bu doğalgaz kullanımı açısından bu oran Avrupa’nın birçok ülkesinden daha ileride” diye konuştu.

“300 BİN KONUTLUK REZERV KEŞFİNE İMZA ATTIK”

Bakanlık çalışmaları hakkında da vatandaşlara bilgiler veren Dönmez; “Doğalgaz yaygınlaştırıyoruz ama ithal ettiğimiz de bir ürün. Onun için verimli kullanacağız. Çünkü döviz ödüyoruz almak için. Dua edin doğalgaz bulalım. Kendi ihtiyacımız kadar olan kısmını kendimiz üretelim. Fatih sondaj gemimiz şuanda sondajına devam ediyor. İnşallah bir kaç hafta içerisinde kaynağa ulaşmış olacağız. Var mı, yok mu belli olacak. Yine geçtiğimiz hafta Trakya’da bir karasal çalışmada yeni bir doğalgaz kaynağını keşfettik. Orada da doğalgaz üretimine başladık. Bu iki kaynağımızda 300 bin konutun 10 yıl süreyle doğalgaz ihtiyacını karşılayacak eşdeğerde bir rezerve sahip olmuş olduk. Bolu’da 300 bin hane yoktur. Bolu gibi 3 tane ilimizin 10 yıl süreyle doğalgazını karşılayacak bir keşfe imza atmış olduk. Bu yeter mi yetmez. Farkındayız, çalışıyoruz. İnşallah daha da fazla bulursak milletin hizmetine bunu sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim