BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Dilekçi, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi hafta sonlarında da hizmet verilmeye başladığını açıkladı.

HABER: Aslı Akış

Erdal Dilekçi, Karacasu’da bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birçok tedavi ile hastalara hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca özellikle felci hastaların en erken şekilde rehabilitasyon edilmesine dikkat çekti.

“TÜM ÜLKEYE HİZMET VEREN BİR HASTANE DURUMUNDAYIZ”

Uzm. Dr. Erdal Dilekçi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin 340 yataklı olduğunu belirterek tüm ülkeye hizmet verdiğini söyledi. Dilekçi; “Hem fizik tedavi hem de rehabilitasyon amaçlı hizmet veren bir hastane. Hastalarımızın yaklaşık yarısında fazlası şehir dışından geliyor. Tüm ülkeye hizmet veren bir hastane durumundayız.  Hem rehabilitasyon hem fizik tedavi de hafta sonları da hizmet vermekteyiz.  Burada hastalarımızın boş günü kalmamış oluyor, tedavi sürecinde aksama yaşanmıyor ayrıca bekleyen hastalar adına daha hızlı bir sirkülasyon olup hastayı erken taburcu ediyoruz ve diğer hastalara öncelik tanımış oluyoruz” şeklinde konuştu.

“HASTALARIMIZIN REHABİLİTASYONU ÖNEMLİ”

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde bir çok tedavi alanları ile hizmet verdiklerinin altını çizen Dilekçi; “Bolu Termal suları ile ünlü olan bir il. Hastane olarak çok önem verdiğimiz özellikle felçli hastaların tedavileri ve ortopedik ameliyat geçiren hastalarımızın rehabilitasyonu bizim için çok ciddi bir enerji, ve motivasyon kaynağı aslında. Dolayısıyla bir bu hastalarımız için hafta sonu da tedavi vermekteyiz” dedi.

“KONUŞMA REHABİLİTASYONUNA BAŞLAYACAĞIZ”

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde farklı tedavi alanları ile hizmet verdiklerini vurgulayan Dilekçi; “Hastanemizde çeşitli tedavi alanları Nörolojik rehabilitasyon, El rehabilitasyonu var. İki tane yürüme robotumuz mevcut.  Hastalarımız Fizyoterapistlerimiz ile birebir çalışabiliyor. Bu hizmetlerin dışında konuşma rehabilitasyonuna başlayacağız. Her dönemde rehabilitasyon hastası anlamında ortalama 200 hastaya hizmet veriyoruz. Geri kalan yataklarımız fizik tedavi ve ortopedik rehabilitasyon hizmeti vermekte. Böylelikle hem hastalarımızın hem de hasta yakınlarının memnuniyetini sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“FELÇLİ HASTALARDA ÖNEMLİ OLAN EN ERKEN REHABİLİTASYON”

Erdal Dilekçi felçli hastaların tedavi sürecinde hasta ve yakınları olarak zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade ederek; “Biliyorsunuz özellikle felçli hastalarda tedavi süreci hasta ve yakını için zorlu bir süreç. Önemli olan felçli hastalarda en erken şekilde rehabilitasyona başlayıp çok yoğun bir rehabilitasyon süreci ile birlikte hastanın mevcut durumuna göre en bağımsız hale getirmek. Kişinin günlük yaşam aktivitelerinde bağımlılığının önüne geçip bağımsız bir hale getirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bahsettiğim tedavi ünitelerinde de bunlar sağlanmakta olup çeşitli tedavi yöntemlerini de uyguluyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim