Sayın okurlar;

Bazı Yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak, enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazetenin, 7 Aralık 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete ’de yer alan kararda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin de bulunduğu bazı üniversitelerin, üniversite isimlerinin değiştirilmesi ve yeni bölümlerinin de kurulması kararı yer aldı. Buna göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi‘nde Hukuk Fakültesi kurulması onaylandı. 413 sayılı, Cumhurbaşkanlığı karar metnine göre, yeni kurulacak Hukuk Fakültemizin, Bolu ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Sayın okurlar;

Okulları, eğitim ve öğretimleri, yüksek düzeyde gelişmiş toplumların istikbali emniyettedir. Okul, sadece hayata bir hazırlanış biçimi değil, hayatın kendisidir. İlköğretimden alınız, üniversite öğretimine, dolayısıyla bilimsel yöndeki kariyer çalışmalarına kadar, tüm çabalar (bir mermer parçası için, heykeltıraş ney ise ruh için de eğitim adeta o olmuştur.) Hiçbir insan, eğitimle doğmaz ama tüm insanlar eğitim ve öğretim ile yaşarlar. Eğitimin kökleri, nasıl olursa olsun, meyveleri açısından, daima tatlı olmuştur. Eğitim, öğretim, dolayısıyla tahsil, bir insanın, (benlik) gibi şartlanmasına değil, önder olmasına yaramıştır. Bu nedenle, yurt savunmasının tek yolu kültürdür.

Sayın okurlar;

Böyle akademik çalışmalar, daha ziyade zihinsel düşünmekle yani ruhun kendi kendisiyle konuşmasıyla olur. Üniversitemize ve saygın personeline büyüklük veren ana konu, işte böyle düşünceleri yaşamak, ortaya çıkarmak ve başarılmasındaki onurdur. Dolayısıyla, haklı bir fikrin meyve vermemesi mümkün değildir. Rektör Prof. Dr. Sayın Mustafa ALİŞARLI ve yetkili akademik personelin, bu yöndeki planlı, metotlu ve kararlı çalışmaları sonucunda, böyle güzel bir fakültenin kurulmasına karar verilmiştir. Böylece, Bolu’nun en hamiyetli, vefakar insanı, rahmetli İzzet Baysal’ın, Hukuk Fakültesi’nin açılmasında ki önemli vasiyeti de yerine getirilmiştir. Bu arada, geçmişte emekleri geçen, değerli büyüklere de ayrıca teşekkür ederiz. Pek tabi, üniversitemizin vakıf başkanı, Sayın Ahmet Baysal ile yönetim kurulu üyelerine de büyük gayretlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Çalışmalar, planlı, metotlu ve güzel olduğu zaman, sonuçlarda görüldüğü gibi güzel oluyor ve taçlandırılıyor. Bu nedenle, her güçlük, başarının değerini arttıran süstür. Nitekim, başarı merdivenlerine elleri cepte çıkılmıyor, zafere de çiçekli yollardan gidilmiyor. İnsan, elmas gibi olmalı ki yandığı zaman, ne yerde külü, ne de gökte dumanı kalsın. Her şeyin en mühim noktası, iyi olan başlangıcıdır.

Sayın okurlar;

Yüce Yaratan, bu güzel fakülteyi, devletimize, milletimize, vatanımıza, Bolu’muza ve üniversitemize hayırlı uğurlu etsin.