Boluspor’da Sait Karafırtınalar dönemi sona erdi. 2018–2019 sezonuna iyi başlayan ancak ilk devrenin sonlarına doğru düşüşe geçen Boluspor’da teknik direktör Sait Karafırtınalar ile yollar ayrıldı.

Geçtiğimiz yılın 10.haftasında Boluspor Yönetim Kurulu tarafından takımın başına getirilen teknik direktör Sait Karafırtınalar, Boluspor ile ligi 3’üncü sırada bitirmiş, Play-Off oynama başarısı göstermişti. Kırmızı beyazlılar, Gazişehir Gaziantep’e Play-Off’ta elenerek Süper Lig şansını kaybetmişti.

2018-2019 futbol sezonunda takımının başında 18 lig maçına çıkan Sait Karafırtınalar, 18 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyet ve topladığı 28 puanla zirveden iyiye uzaklaşmıştı. Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı ve teknik direktör Sait Karafırtınalar, tesislerde basın mensuplarının karşısına çıktı.

“Hocamız ile en iyi şekilde ayrılmaya karar verdik”

Tesislerde düzenlenen basın toplantısı ile açıklamalarda bulunan Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı “Hocamız ile iki yıllık bir mukavele yapmıştık. Geçen sezon takımımız 10 maç sonunda 8 puanda iken, büyük bir başarı sağlayıp takımımızı Play-Off’lara getirdik. Belki ilk ikiden çıkma şansımız vardı ama maalesef Play-Off’larda kaldık. Bu sene tekrar Hocamız ile 10 maçta büyük bir atak yaptık. Tabii herkes bunun devamını beklerken Giresunspor maçında almış olduğumuz beraberlik, bir Denizlispor mağlubiyeti bunlar biraz şanssızlık, biraz Melih Okutan’ın sakatlanması, 3-4 futbolcumuzun eksikliği, hakem hataları, Gaziantep’te verilmeyen golümüz. Futbol’da bazen 2-3 maç sonra başarı gelmezse takım içerisinde biraz çözülme başlıyor. Belki takımımız maç kazanmış olsaydı bu olay yaşanmazdı. Bizde Sait Hocamızla aslında 2 yıl değil, kafamızda 5-6 yıllık bir proje vardı. Ama maalesef futbolun kaderi. Osmanlıspor maçından sonra Hocamız ile oturduk. Karşılıklı iyi niyetle ‘Boluspor’un önünün açılması lazım’ dedik. Hocamızda aynı fikri savundu. Bir heyecan, taze kan lazım. Hocamız ile en iyi şekilde ayrılmaya karar verdik. Tabii Hocamızı bundan sonrada inşallah tekrar Boluspor’da görmek isteriz. Kendisine teşekkür ediyorum. Teknik heyetimize, antrenörlerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

“Bazen takıma faydalı olmak için hep kalmak değil, gitmekte gerekiyor”

Sait Karafırtınalar ise “Bizde çok teşekkür ediyoruz. Onur duyduk. 16 ay burada çok gururla görev yaptık. Boluspor gibi bir camiada, kolay değildi. Bu süreçte 40 tane maç oynamışız, 80 puan almışız. 2 puan ortalamasını tutturmuşuz. Kupa’da 8 maç oynamışız, 6 tanesini kazanmışız. Güzel şeyler olmuş burada. Çok daha güzel şeylerde yapabilirdik. Ama bazen takıma faydalı olmak için hep kalmak değil, gitmekte gerekiyor. Biz takıma daha fazla fayda verebilmek için bu kararı aldık. Herkese tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı olur iki taraf adına.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim