Bolu’nun en önemli değerlerinden, halk kahramanı Köroğlu’nun, Dörtdivan’ın Sayık köyünde bulunan evi için restorasyon çalışmaları başlıyor. Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ve ilgili uzmanlar tarafından Dörtdivan Sayık Köyü’nde bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Haber: Ömer Çetinaslan

16.yy’da Bolu dağlarında yaşayan halk kahramanı ve ozan Köroğlu’nun, geçtiğimiz yıllarda yapılan incelemeler sonucunda, Dörtdivan’ın Sayık Köyü’nde bulunan bir konakta yaşadığı tescillenmişti.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Dörtdivan turizmine katkı sağlamak amacıyla konu ile ilgili tekrar çalışmalara başladı. Akademik çalışmaları doğrultusunda, Köroğlu’nun Dörtdivan’da yaşadığını bir kez daha belgelerle ispatlayan Tarihçi Prof. Dr. Faruk Sümer ile bir araya gelen Efe, Dörtdivan’ın en önemli değeri Köroğlu’nun evinin restore edilmesi için harekete geçti.

Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamze Efe, Prof. Dr. Faruk Sümer ve ilgili uzmanların da katılımıyla Köroğlu’na ait olan konağın bulunduğu Sayık köyünde bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Efe, “Prof Dr. Faruk Sümer tarafından, 1580-1585 yılları arasındaki Osmanlıca mühimme defterlerinin incelenmesi neticesinde 8 adet belge ile Dörtdivan ilçesi Sayık Köyü’nden olduğu anlaşılan Köroğlu, Dörtdivanımıza ait bir halk kahramanı olduğu akademik çalışmalar ile ispatlanmıştır. Köroğlu ile Dörtdivan birbiri ile özdeşleşmiş ve akademik çalışmalar ile de ispatlanmış bir bütündür” dedi.

Editör: TE Bilisim