Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe okullarda seracılık projesi hayata geçireceklerini duyurdu. Tepe; Bir proje daha başlattık. Bütün okullarımıza sera yapıyoruz. Türkiye önemli bir tarım ülkesi, öyleyse her çocuğumuzun tarım ile ilgili temel bazı bilgileri bilmesi gerekir. Tarımı yaygınlaştırmış olacağız. Şimdiden bereketli olsun diyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, sosyal medya hesabından çocukların tarım ile ilgili bilgiler edinmesi ve tarımı yaygınlaştırmak için “sera projesi” başlattıklarını duyurdu.

Yasin Tepe paylaşımında; “Bir proje daha başlattık. Bütün okullarımıza sera yapıyoruz. Büyük küçük demeden okulun en uygun alanına basit bir sera. Kurulumu için plastik borular veya 10’luk inşaat demiri kullanıyoruz. Arzu edenler farklı malzeme kullanabiliyor. Üzerini naylon ile kapatıyoruz. Çok düşük maliyeti var. Neden sera diyebilirsiniz? Cevabı çok basit çünkü sera sayesinde yaz mevsimini 1.5 ay erkene alıp; kış mevsimini ise 1.5 ay geriye atmış oluyoruz. Böylece sıcaklardan daha çok yararlanmış olacağız.

Türkiye önemli bir tarım ülkesi, öyleyse her çocuğumuzun tarım ile ilgili temel bazı bilgileri bilmesi gerekir. 2023 eğitim vizyonunun ruhuna uygun bu proje sayesinde tarıma ilgi duyan çocuklar keşfedeceğimize eminim.

Seraları kuran heyecanlı okul müdürü arkadaşlarımız oldu. Kurmayanlar bir an önce kuracaklar. Tarım müdürlüğümüzden Ziraat mühendisleri bizlere bir bilgilendirme yapacaklar ve bu sayede bilinçli tarımı yaygınlaştırmış olacağız. Şimdiden bereketli olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim