112 Acil Ekipleri tarafından özellikle kış mevsiminde kullanılan paletli ambulanslar hazırlanmaya başlandı.

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ambulansların özellikleri belirtildi.

Karlı zeminlerde yüksek hareket kabiliyeti sayesinde kış mevsiminde özellikle normal ambulansların ulaşamadığı yerlere gidebilen paletli ambulanslarla ilgili yapılan açıklama şöyle, “Karlı zeminlerde yüksek hareket kabiliyeti sağlayan, 4x4 şanzıman sistemine sahip ambulanslar özellikle yüksek kesimlerde kar nedeniyle ulaşılamayan hastaların kapısına kadar giderek ilgili sağlık kuruluşlarına ulaştırmayı sağlıyor.

Tıbbi donanımı diğer ambulanslarla aynı olan paletli ambulanslar özel yapısı sayesinde zorlu kış şartlarında rahatça ilerleyebiliyor; dağ-bayır dinlemeden hayat kurtarıyor.

Yoğun kar yağışında saatler süren zorlu bir çalışmanın ardından ambulansların gidemediği bölgelerdeki hastalara ulaşan ekiplerimiz, kimi zaman gebe hastaları da kentteki en yakın hastaneye ulaştırarak 2 can birden kurtarıyor.

Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde 4 adet paletli ambulans bulunmaktadır. Tırmanma açısı 35 derece, yanal eğim açısı 45 derece olan araçlar 70cm su derinliğinde de gidebilmektedir.

Özellikli ambulans grubunda yer alan paletli ambulanslar ile birlikte ilimizde yoğun bakım ambulansı, obez ambulans ve çok yataklı ambulans da bulunmaktadır.”

Editör: TE Bilisim