Eski DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan’a ziyarette bulundu.

Haber: Aslı Akış

Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında gerçekleşen ziyarete Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, muhasebeciler, oda üyeleri ve mali müşavirler katıldı.

Ekonomiden sorumlu eski Devlet Bakanı Masum Türker, Bolu'da Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası mensupları ile bir araya geldi.

Ziyarette bir konuşma yapan Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “12-13 Ekim tarihlerinde TÜRMOB’un seçimi var. Bu seçimde Eski DSP Genel Başkanı Masum Türker genel başkan adayı olmuştur. Bu adaylık dolayısıyla ilk defa odamızı ziyaret ederek adaylık ile ilgili açıklamalarda bulundu” şeklinde konuştu.

Yüksel Ceylan’ın ardından konuşan Eski DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

“MUHASEBE KAYDETME DEĞİL KARAR ALMA FAALİYETİDİR”

Türkiye Muhasebeciler Platformu olarak 23. Genel Kurul'da yönetime talip olduklarını belirten Türker muhasebecilik mesleğinin önemli olduğunu belirtti. Türker; “Bolu benim için memleketim Mardin’den sonra İstanbul dışında en fazla yaşadığım yer. Bolu’da sizler ile beraber başladığımız TÜRMOB seçimleri yürüyüşü kapsamında bir araya geldik. Bizim mesleğimiz kamuoyunda bilindiği gibi yalnızca defter tutan, vergi beyannamesi veren meslek değildir. Ekonominin arkasından görünmeyen itici gücüdür. Bugün bütün iş adamları işlerini kurarken muhasebecilerden yararlanmıştır. Muhasebe kaydetme değil aslında karar alma faaliyetidir. Bizim aslında yaptığımız her şey bir kararın alınması içindir. İşte böylesi bir meslek Türkiye’nin şu anda dış güçlerin kuşatması altında olduğu bir dönemde çok bir önem taşımaktadır. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi muhasebeciler işletmelerin iktisatçılarıdır.

“GÜÇLÜ MESLEK İMAJINI YENİDEN DEVREYE KOYMALIYIZ”

Türkiye’de örgütlenme aşamaları tamamlandıktan sonra bizleri bir araya getiren Türkiye Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda bu önemini kaybetti gibi çünkü meslek geçmiş ile güncel sorunlar ile uğraşmaktan, geleceği inşa etmek yeni bir mimari çizmek açısından geri kaldı. Muhasebecilerin en önemli sorunları yaptıkları hizmetlerin karşılığını alamıyorlar. Mesleğin belli dönemlerde özellikle yeni gelişmelere karşılık kaliteyi düşürecek faaliyetler ile karşılaşıyoruz bunlar da haksız rekabetin ortaya çımasına neden oluyor. Haksız rekabetin giderilmesi için sürekli mesleki eğitimin devreye alınması gerek.  Mesleğin bir diğer önemli ayağı muhasebeci adı altında yapma hakkımız olan denetim faaliyetlerin bizler için kısıtlanmış olunmasıdır. Devlet eliyle kurulmuş tekel yapısının değiştirilmesi ve meslektaşların gerekli değeri kullanması gerekir. Bizim muhasebe mesleğinin geleceğini daha iyiye götürecek güçlü meslektaş ve güçlü meslek imajını yeniden devreye koymamız gerekir. TÜRMOB’a düşen en önemli görev Türkiye ekonomisini canlandıracak yeni bir vergi sisteminin yeniden inşaa edilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim