HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Bolu Temsilcileri ile birlikte AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarete, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Bolu Temsilcileri, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, şunları söyledi; “Sendikalar ve siyasi partilerin işleyişine baktığımız zaman aynı istikamette, aynı yolda yürüyenler ve yürümeyenler de var ama biz Bolu’da aynı yolda ve aynı istikamette yürüyoruz. Bunun da önemli olduğunu düşünüyoruz. Ülkenin zor zamanlarında buradaki arkadaşların izi vardı, her seçimde birlikte güç birliğini biz burada gördük. Genel başkanlık düzeyinde zaten görüyoruz. Yerel seçimlere giderken, ülkenin kaderini belirleyecek bir seçime giderken, aynı zamanda başkanlık sisteminin sonrasında yapılan ilk seçim olması nedeniyle önemli. Önemli olduğunu düşünürken, bizim de Bolu’da geçmişte benim de il başkanlığımı yapmış olan ve iki dönem il başkanlığı, milletvekilliği, 3 dönem de bakan yardımcılığı yapan, siyaseten tecrübeli, iyi bir ağı olan Fatih Kardeşimizi Cumhurbaşkanımız Bolu’muza verdi. Sahalardayız, koşuyoruz, elimizden geldiği kadarıyla vatandaşımızı ziyaret ediyoruz. Yaşanabilir bir Bolu için dertlerimizi anlatıyoruz. Biz sefere çıktık zafer inşallah Allah’tan.” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Her zaman emekçi kardeşlerimizin bütün özlük haklarını bir abi, kuşatıcılığı ile kuşatan ve bugünlere taşıyan, bugün Türkiye’nin en önemli sendikası haline getiren kıymetli başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’in Bolu’daki örgütlenmesi de çok kuvvetli çok başarılı gidiyor. İnşallah yeni dönemde kıymetli vatandaşlarımız belediye başkanlığı sıfatını bizlere tevdi ettikten sonra sendikadaki arkadaşlarımızla iyi bir mesai arkadaşlığı yapacağımızı düşünüyorum. Bu mesai arkadaşlığının da güzel hizmtlere vesile olacağına inanıyorum.”

Ziyarette son konuşmayı HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı. Arslan şöyle konuştu; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çalışma hayatımızın en büyük reformlarından bir tanesi taşeron işçilerine verilen kadrodur. Bu küreselleşmenin, küresel güçlerin Türkiye gibi ülkelere biçmiş olduğu role, kendisine dayatılan düzenlemelere karşı bir meydan okumadır. Dünya bankası, İMF, Dünya Ticaret Örgütü, Wall Street, Amerika ve küresel kapitalizmin öncüleri bizim gibi ülkelere şunu dayatır; kamuyu küçültün, KİT’leri ve devlet mülklerini satın, yada kapatın, bütün kamu hizmetlerini özel sektöre devredin. Devleti küçültün. Bu politikalar bizim gibi ülkelere dayatılıyor, ama kendilerinde bunun tam tersini yapıyorlar. İşte bütün bu olup bitenleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti uluslararası planda işlerin nereye gittiğinin farkında olarak tarihi bir adım attı. Bu adımların en önemlisi Türkiye’deki taşeron sisteminin personel temini üzerinden bir ihale sisteminin olamayacağının kararıydı. Bu bizim için çok büyük bir değişimdir. Her fırsatta her zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet ve Kalkınma Partisine ve bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. “

 

Editör: TE Bilisim