Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bolu Şubesi adına Serdar Koçyiğit, Sağlık alanında yaşanan krize, sağlık emekçileri ve halkın yaşadığı sorunlara karşı Beyaz Mitinge katılım ve mücadele çağrısı yaptı. Koçyiğit; “Haklarımızı alana kadar, her canlı nitelikli ve sağlıklı bir yaşama erişene kadar mücadeleye devam. Gelin hep birlikte sağlığımıza, yaşamlarımıza sahip çıkalım. Taleplerimiz sizin için, hepimiz için.” Dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Sağlık emek meslek örgütleri 29 Mayıs’ta Ankara’da “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin, Beyaz Mitingi”  gerçekleştirecek.

“SAĞLIKTA EŞİTSİZLİK TÜM TOPLUMA “ARTIK YETER” DEDİRTMİŞTİR”

Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Koçyiğit;Çoklu krizlerin yaşandığı bu dönemde sağlıkta yaşanan kriz de günden güne derinleşmektedir. Pandemide bilimden uzak yaklaşımlar, sağlık hizmetlerinin ertelenmesi ve sağlıksızlık üreten bu sağlık sistemi bugün toplumun sağlığa erişiminde çok ciddi sorunlar yaratmaktadır. Evlerde oluşan sanal kuyruklar, aylarca sonrasına alınabilen randevular, gittikçe artan kalemlerle cepten ödemeler, kamusal sağlık hizmetlerini tüketen düzenlemeler ile özel hastanelere teşvik, sağlıkta eşitsizlik tüm topluma “artık yeter” dedirtmiştir.” İfadelerini kullandı.

“HER GEÇEN GÜN HAKLARIMIZ DAHA FAZLA GASP EDİLMEKTEDİR”

Koçyiğit, sağlık sisteminin getirdiği olumsuzlukların topluma daha az yansıması için sağlık çalışanlarının emeği ve özverisin katlanarak arttığına işaret ederek; “Toplumun bu sağlık krizinde yaşadığı sorunlar, bizleri; şifa vermek için, sağlıklı bir toplum için bu meslekleri seçenleri, sürekli bir sağlıksızlık dayatan, bununla beslenen sistemin içinde yetememe hissi ve tükenmişlik ile karşı karşıya bırakmıştır. Sağlık sisteminin getirdiği olumsuzlukların toplumun sağlığına daha az yansıması için her birimizin emeği, özverisi ve çabası da katlanarak artmaktadır. Koruyan değil hastalık üreten bu sistem daha fazla hasta, daha fazla hastalık ile kar etmeyi hedeflerken, bizlere de mesleki tatminsizlik, daha yoğun geçen çalışma saatleri, daha uzun mesailer, daha büyük duygusal yük olarak yansımaktadır. Tüm bu emek yoğun çalışmaya karşılık her geçen gün haklarımız daha fazla gasp edilmektedir.” diye konuştu.

“ANKARA’YI KENDİ RENGİMİZE BEYAZA BOYAYACAĞIZ”

Özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı ve sağlıkta şiddeti önleyecek önlemlerin de alınmadığını dile getiren Koçyiğit; “Uzun süredir sağlıkta yürüttüğümüz mücadele sonrası çeşitli vaatlerde bulunan iktidar ne yazık ki bizi şaşırtmamış; zaten yetersiz olan bu vaatlerinin bile hiçbirini yerine getirmemiştir. Ne özlük haklarımızda bir iyileşme yapılmış ne sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracak önlemler alınmıştır. “Haklarımızı alana kadar mücadeleyi daha da yükselteceğiz” demiştik, sözümüzün arkasında duracağız. Bu kapsamda; 29 Mayıs’ta Ankara’da “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi’nde tüm sağlık emek-meslek örgütleri olarak el ele, omuz omuza, tüm yurttaşlarımızla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’yı kendi rengimize, beyaza boyayacağız.” şeklinde konuştu.

“HAKLARIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM”

Ankara’da yapılacak mitinge Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri( SES)Sendikası Bolu Şubesi ve Bolu-Düzce Tabip odası ile birlikte 29 Mayıs Pazar günü saat 08.30 da Kızılay otoparkı karşısından hareket edileceğini ifade eden Koçyiğit; “Biz işyerlerinde yaşam için, sağlık için verdiğimiz emeği o gün tüm haklarımız için, toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı için yan yana getirecek, mücadelemizi büyüteceğiz. Biliyoruz, dönüştürme gücümüz var. Haklarımızı alana kadar, her canlı nitelikli ve sağlıklı bir yaşama erişene kadar mücadeleye devam. Buradan topluma da çağrımızdır, gelin hep birlikte sağlığımıza, yaşamlarımıza sahip çıkalım. Taleplerimiz sizin için, hepimiz için.” dedi.

Editör: TE Bilisim