(İHA) - Kastamonu'da huzurevi sakinleri ile minyatür çalışması yapan öğrenciler, verdikleri konserle kulakların pasını sildi.
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Dr. İlknur Kılınç’ın yürüttüğü sosyal sorumluluk kampanyaları dersi çerçevesinde “Huzurevi Sanat Projesi”ni hayata geçirdi. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, proje çerçevesinde Güldal Akşit Huzurevini ziyaret etti. Ziyarette, Olgunlaştırma Enstitüsü eğitimcilerinden Enes Kaya rehberliğinde yaşlılara, görsel becerelerini geliştirmek amacıyla minyatür çalışması öğretildi.
Minyatür çalışmasının ardından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Murat Birer’in katkılarıyla, Müzikoloji Bölümü öğrencilerinin de yer aldığı ‘Yeşilçam’ parçalarından oluşan bir konser verildi. Konserde, “Samanyolu", "Seven Ne Yapmaz", "Elbet Bir Gün Buluşacağız", "Duydum Ki Unutmuşsun", "Damarımda Kanımsın", "Aşkınla Yana Yana", "Aşkın Kanununu” gibi Yeşilçam eserleri seslendirildi.
Konserin sonunda Dr. Murat Birer’e çiçek takdim edildi. Gelecek günlerde de devam etmesi beklenen projenin küratörlüğünü Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri Şuheda Aydın, Yaren Dikyoloğlu, Derya Gönen ve Tuğba Çelik üstlendi.

Editör: Ebru Buket EKE