2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB Yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak "950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek" dedi.

Haber: Emine Arzu Bayseç

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla bekleniyordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvuru sürecinin başladığını, öğrenciler başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceğini duyurdu.

Üniversite tercihlerine göre yaşadıkları şehirlerden başka şehre gidecek olan öğrenciler, yerleşim sorunlarını çözmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından erişime açılan KYK yurt başvurularını yapmaya başladı.

KYK YURT BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Yeni eğitim öğrenim yılı öncesinde yurt sorunun çözüme kavuşturmak isteyen öğrenciler KYK yurt başvurusunu e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Üniversite kayıt tarihinden sonra kayıt yaptıracak olan ek kontenjan, yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurt içi, yurt dışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile Türkiye'de eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

Editör: Oğuzhan EKE