(Haber: Oğuzhan Eke) – Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasını topa tuttu. Organizasyonu beğenmeyen Şen, “Burada bir takım yanlışlıklar var. Bu iki oluyor… Bundan Oda zarar görür. Başka bir şey ifade etmiyor” dedi.

İZLEMEK İÇİN TIKLA

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda “Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve sıfır atık zirvesi” gerçekleştirildi. Genel olarak atıkların geri kazanımı, doğanın korunması gibi konular ile yerinde geri dönüşümün konuşulduğu birlikteliğe, Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen’in konuşması damga vurdu. Şen, programın yanlış organize edildiğini belirterek, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasını eleştirdi.

“YANLIŞLIKLAR VAR, BU İKİ OLUYOR”

Şen, Bolu TSO’nun daha önceki etkinliğinde de sorunlar yaşandığını ifade ederek, “Şunu öğrenmek istiyorum. Bu bizim sanayi odasının etkinliği mi? Odamızın etkinliği değil mi? Şimdi burada bir takım yanlışlıklar var. Bu iki oluyor, daha önce de Ziraat Odası ile bir organizasyon yaptınız, orada da aynısı yaşandı. Yaptığınız organizasyonun ana muhatabı Valiliğin ilgili birimleridir. Mesela bu çevre şehircilik müdürlüğümüzün konusu, çevre şehircilik müdürlüğümüzden burada kimse var mı? Davet etmek yetmiyor. İrtibata geçmeniz lazım. Burada Tarım ve Orman Bakanlığı logosunu kullanmışsınız, Tarım ve Orman Müdürlüğünün bilgisi yok. Yani bir program yapıyorsanız, ilgili birimlerin şeyi olması gerekiyor. Bu ikinci şey oluyor” dedi.

“BU ODAMIZIN İKİNCİ ORGANİZASYONU”

Protokol konusunda, Valilik protokol biriminden destek alınması gerektiğini aktaran Şen, “Bir de protokol davet ediliyorsa, organizasyonda, arkadaşlardan bizim Valilik protokol biriminden destek almanızda fayda var. Nasıl muhatap edilecek, çağırıyorsunuz, protokolde kim var? Bu konuda bir eleştiri yapmak istiyorum. Bu odamızın ikinci organizasyonu bu konuda” ifadelerini kullandı.

“KENDİ KENDİMİZİ KANDIRIRIZ”

Şen, eleştirisinin dozunu arttırarak, “Yani şunu rica ediyorum, ilgili birim kimse, mutlaka o müdürlükle temasa geçilsin, görüşülsün ve mümkünse o müdürlüğün teknik desteği alınsın. Yoksa kendi kendimize çalar oynarız. Oda çok güzel, harika bir şey yaptı, kendi kendimizi kandırırız. Eğer biz odanın gücünü sahaya, Bolu’ya bir hizmet olarak yansıtacaksak, bu uyarımı dikkate almanızı önemle rica ediyorum” diye konuştu.

“BUNDAN ODA ZARAR GÖRÜR”

Şen, daha önceki etkinlikteki hatayı anlatarak, Bolu TSO’nun zarar gördüğünü ifade ederek, “Mesela önceki konuşmamızda şey oldu, konuşmalarda sıralamalarda problem oldu. Kim başta konuşacak, kim sonda konuşacak. Bunları öğrenmek lazım… Tamam, burada bir farkındalık yapmak istiyoruz ama yaptığımız iş bir şeye benzesin yani. Resmi bir program yapıyorsak, resmiyetin kurallarına uyulacak. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil eden Bolu Valiliği olarak ayrı bir Devlet mi kurduk yani, bunları bilelim. Anlatabiliyor muyum, bazı şeylere dikkat etmemizde fayda var. Yoksa Oda bundan zarar görür. Bundan Oda zarar görür. Başka bir şey ifade etmiyor” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE