Spor Toto 1. Lig'de 2022/23 sezonu tamamladı. 38 haftalık maraton sonrası Samsunspor ve Çaykur Rizespor doğrudan Süper Lig'e yükselirken Play-Off bileti kapan takımlar belli oldu.

Haber: Servet Gökçek

Spor Toto 1. Lig'de Play-Off sistemi bu sezon değiştirildi. Spor Toto 1. Lig'de son hafta maçları oynandı. Süper Lig'e çıkmak için play-off oynayacak takımlar belli oldu.

Spor Toto 1. Lig'de yeni Play-Off sistemi! Play-Off maçları ne zaman, finale hangi takım yükseldi, saha avantajını hangi takımlar aldı?

Spor Toto 1. Lig'de 38. hafta maçları oynandı ve 2022/23 sezonu tamamlandı. 78 puanlı Samsunspor ile 68 puanlı Çaykur Rizespor, doğrudan Süper Lig'e yükseldi. Deprem felaketi nedeniyle Yeni Malatyaspor ve Adanaspor ligden çekilirken bu iki takım önümüzdeki sezon 1. Lig'de devam edecek. Denizlispor'un ardından TFF 2. Lig'e düşen takım ise Altınordu oldu. 67 puanlı Pendikspor 3., 62'şer puanlı Bodrumspor, Sakaryaspor, Eyüpspor ve Göztepe ise 4., 5., 6., 7. sırayı paylaştılar. Sezon başı değiştirilen Play-Off sistemi sonrası "Play-Off maçları ne zaman, finale hangi takım yükseldi, saha avantajını hangi takımlar aldı?" sorularının yanıtları merak konusu oldu.

Spor Toto 1. Lig Play-Off sistemi nasıl?

Sezon sonunda ligi ilk iki sırada bitiren takımların doğrudan Spor Toto Süper Lig'e yükseldiği Spor Toto 1. Lig'de Play-Off Sistemi şu şekilde uygulanacak:

- Ligi 3, 4, 5, 6 ve 7. sırada bitiren takımlar Play-Off müsabakalarına katılma hakkı kazanır.

- Ligi 3. sırada bitiren takım doğrudan Play-Off Finaline yükselir.

- Ligi 4. sırada bitiren takım ile 7. sırada bitiren takım, 5. sırada bitiren takım ile ise 6. sırada bitiren takım eşleşir. Müsabakalar, 4. ve 5. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanır.

- Bu müsabakaları kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde, çift maç eleme usulüne göre karşılaşırlar ve bu müsabakalar sonucunda kazanan takım ikinci finalist olarak Play-Off Finaline yükselir.

- Play-Off Finali tarafsız sahada tek maç eleme usulünü göre oynanır. Kazanan takım Spor Toto Süper Lig'e yükselecek 3. takım olur.

2023/23 sezonu Spor Toto 1. Lig'de Play-Off eşleşmeleri:

Normal sezonu 3. sırada bitiren Pendikspor, direkt olarak Play-Off finallerine giderken, ligi 4. sırada tamamlayan Bodrumspor ile 7. sıradaki Göztepe karşı karşıya gelecek. Bir diğer eşleşmede ise lig 5. Sakaryaspor, 6. sıradaki Eyüpspor ile kozlarını paylaşacak.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ