CHP'deki “değişim” isyanı her geçen gün artıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'istifa ve değişim' çağrılarına kayıtsız! Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Ankara'ya yürüyen ve genel merkezin önüne 'koltuk' fırlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mevcut CHP'nin aynı yönetim ve zihniyet ile seçimlere gitmesi halinde İstanbul ve Ankara'yı kaybedeceğini söyledi. Özcan; “Kılıçdaroğlu başarısızlığın isimlendirilmiş hali” değerlendirmesinde bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

14-28 Mayıs seçimleri sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açan ve partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2024 yerel seçimleri ile ilgili bomba açıklamalarda bulundu. Özcan, Kılıçdaroğlu'nun “yeni CHP” için söylediklerini de tek tek ifşaladı.

CNN TÜRK'te canlı yayınlanan "Ne Oluyor?" programında gündeme dair soruları yanıtlayan başkan Özcan; CHP'nin bu zihniyet ve yönetim ile seçimlere girmesi halinde hüsran yaşayacağını ve İstanbul-Ankara'yı kaybedeceğini vurguladı.

“BEN HAZMEDEMİYORUM”

Kılıçdaroğlu ile kişisel olarak bir sorunu olmadığına da işaret eden Özcan; “Kılıçdaroğlu başarısızlığın isimlendirilmiş hali. Eniştem olsa en sevdiğim eniştem olurdu ama siyaseten başarısız olmuş bir insanın koltuğa yapışıp kalmasını ben hazmedemiyorum.” şeklinde konuştu.

“MAHKEMEYE MÜRACAAT EDECEĞİM”

Özcan; “ “Eski tüzükte ihraç yazıyordu şimdiki tüzükte geçici çıkartma yazıyor. İhraç kelimesi artık yeni tüzükte geçmiyor. Eskiyle yeni arasında pek bir fark yok, ben şu anda ihraç edildim. Ben şimdi mahkemeye müracaat edeceğim. Gerekçeli kararın bana tebliğini bekliyorum, kendimde hukukçu olduğun için bunları da rahat ifade edebiliyorum. Gerekçeli karar bana tebliğ edildikten sonra zaten benim savunmam alınmadan hakkımda karar verildi. Bununla ilgili avukatım gitti durumu anlattı. Mahkeme muhtemelen benimle ilgili geri dönüş kararı verecektir ama geri dönsem bile Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başında kaldığı sürece ben zaten CHP'den aday adayı olmayacağım. O sadece haksızlığın bir tespiti olarak kalacak mahkeme kararı, sayın Kılıçdaroğlu gidene kadar” ifadelerine yer verdi.

“CHP'Yİ HDP İLE BİR ÇİZGİDE KONUMLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM” İDDİASI

Yeni ve eski CHP söylemleri üzerinden de Kılıçdaroğlu’nu eleştiren başkan Özcan; “ Kılıçdaroğlu'da şu kelimeyi kullanıyordu "Yeni CHP, Yeni CHP". Sonra Tokat milletvekilimiz sordu "Efendim yeni CHP'den ne anlamalıyız?" dedi. Kılıçdaroğlu da o zaman şöyle anlatayım dedi, "Sayın Baykal bu partiyi, merkezle MHP arasına konumlandırmaya çalışmış ben oradan alıp merkezle HDP'nin eski adı olan BDP ile arasında bir çizgiye konumlandırmaya çalışıyorum" diyince "Efendim sayın Baykal'ın yaptığı ne kadar doğrudur tartışılır ama sizin yapmaya çalıştığınız şey son derece yanlış, yeni CHP'den bunu kastediyorsanız siz hiçbir zaman CHP gibi Atatürkçü, milliyetçi olan bir partiyi BDP gibi HDP gibi terör örgütü sözcülüğü yapan bir partiye yaklaştıramazsınız, bunun sonucu felaket olur" dedim. Sonra zaten birkaç ay sonra da sayın Kılıçdaroğlu "Yeni CHP" söylemlerinden vazgeçti başka yollara saptı.” İfadelerini kullandı.

“CHP'NİN FABRİKA AYARLARINA DÖNECEĞİNE İNANMIYORUM”

Özcan, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu sürece CHP'nin fabrika ayarlarına geri döneceğine asla inanmıyorum” vurgusu da yaparak; ”Genel Başkan değişmediği sürece, ekibi değişmediği sürece bu parti yoluna girmez. Ben koltuğumda otururken bunları söyledim. Önemli olan partinin başarılı olması. 2018 yılında bu tüzüğü hazırlayan Bülent Tezcan idi. Değişim talebini samimi bulamıyorum. Bir zamanlar Kemal Bey'in sağ koluydu birlikte antidemokrat tüzüğü hazırladılar. İlkesel bir değişiminden bahsediyorum. Sadece değişim demekle değişim olmuyor. Ben AK Parti seçmeni olsam niye Davutoğlu için CHP'ye oy vereyim? Şeklinde sözlerini noktaladı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ