Bolu Valiliği, ilimizde kuvvetli gök gürültülü sağanak beklenildiğinden su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bolu Valiliği tarafından bugün geceden itibaren ilimizde etkili olacak sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Yaşanabilecek; su baskını, sel, yıldırım gibi olaylara vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamalarda; “Yapılan son değerlendirmelere göre; sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden sonra ve yarın 18.07.2017 Salı günü, Batı Karadeniz Kıyılarında Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m² ve üzeri), Salı günü öğle saatlerinden sonra ise Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli 20-50k /m² olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Editör: TE Bilisim