(Haber: Servet Gökçek) - Yeniden Refah Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Faruk Bayrakdar, Seçim Arenası canlı yayınında mal varlığını açıkladı.

Köroğlu Haber Seçim Arenası programının 14’üncü bölüm konuğu, Yeniden Refah Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Faruk Bayrakdar oldu. Bayrakdar, canlı yayında gazeteciler Aslı Akış ve Oğuzhan Eke’nin sorularını yanıtladı.  Programda projelerini anlatan Bayrakdar, sorulması üzerine mal varlığını açıkladı.

“SAYFA SAYFA MAL VARLIĞIM YOK”

Mal varlığının fazla olmadığını ifade eden Bayrakdar, “Aslında en kolay mal varlığını ben açıklayabilirim. Çünkü ben her zaman söylüyorum, ben küçük esnafım, mermer işletmem var. Şu anda söyleyeyim, açıklayayım. İki tane arabam var; bir minibüs, bir kamyonetim var, bir de iş yerim var. Eğer kayda geçecek olursa, eşimin babadan kalma Borazanlar Mahallesi’nde 2 katlı evimiz var. Orada kalmıyoruz, başka yerde kalıyoruz. Orası biraz tamirata muhtaç olduğu için onu bekletiyoruz şu anda. Ben şu anda kirada oturuyorum. Benim mal varlığım bu kadar. Öyle sayfa sayfa mal varlığım yok” dedi.

“YİNE MERMERCİLİĞE DÖNECEĞİM”

Mesleğinin mermercilik olduğunun altını çizen Bayrakdar, “İnşallah 5 sene sonra da tekrardan mal varlığımı açıklayabilirim, hiçbir sıkıntım yok. Aslında bu tür şeylerin sorulması güzel… Bir olay anlatayım… Ben mermerci olduğum için, bana ‘Başkanım, seçilirsen mermer atölyesini ne yapacaksın?’ dedi birisi. Bana onu sordu. Dedim ki devam edecek, ustalarım var. Ekibimiz var, ekibimiz devam edecek. Ola ki seçilmedik ben nereye gideceğim, yine mermerciliğe döneceğim” ifadelerini kullandı.

“NEREDE YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLARIZ”

Bayrakdar, mal varlığındaki yükselme olursa onu da açıklayacağını söyleyerek, “Hatta tebessüm etti, ‘Siz dedi yolunuzu bulamazsınız?’ dedi, biz aynı yoldayız. Evet, biz yolumuzu bulamayız. Aslında yolumuzu biliyoruz, başka yol bulamayız. 5 sene sonra, seçilemesek bile döneceğimiz yer mermerciliktir, aynı işimize devam edeceğiz. Daha önceki Refah belediyelerinde de bunlar yaşanmıştır. Çok rahatlıkla sorabilirsiniz, aralarda bile sorabilirsiniz, mal varlığınız yükseldi mi diye sorabilirsiniz… Yükseldiği takdirde de nerede yükseldiğini açıklarız” şeklinde konuştu.  

Editör: Oğuzhan EKE