(HABER: NİLAY ÇELİK) –  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı, BİLSEM’de düzenlendi.

fot galeri gif

 Bolu Bilim ve Sanat Merkezindeki anma programına, Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hakan Alpaslan, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Cavit Nartop, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Avcı, İl Milli Eğitim Dr. Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, şehit yakınları gaziler,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı konuşma yaptı.

“ÖMRÜNÜ, ÜLKESİNE VE MİLLETİNE HİZMET ETME YOLUNDA TAMAMLAMIŞ OLAN ATATÜRK”

Sarıcı, günün anlam ve önemi ile ilgili şunu ifade etti: “Tarih güçlü milletlerin ve toplumlarında zaman zaman zorluklar yaşadıklarına şahitlik eder. Elde ettikleri yükseliş ve güç bu zorlukları aşmada bazen yeterli olmaz. Kendi dinamizmleri içinde kahramanlarını çıkaramayan toplumlar varlıklarını yitirerek tarih sahnesinden çekilir. Çamura düşmekle değerinin kaybetmeyen altın misali köklü ve güçlü milletler yeni kahramanlarını ve liderlerini çıkararak tarihin derinliklerinden süzülerek varlıklarını sürdürür, emin adımlarla yollarına devam ederler. Ömrünü, ülkesine ve milletine hizmet etme yolunda tamamlamış olan Atatürk, ülkesinin ve milletinin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.”

“O, MİLLETİNE İNANDI, GÜVENDİ VE BAŞARDI”

Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet, genç neslin omuzlarındadır diyen Sarıcı, “Atatürk, vatanın ve milletin zor zamanında onlarla birlikte geleceğe ve istiklale yürüyüşün adıdır. Azimle, kararlılıkla, inançla içinde bulunan şartların zorluğuna dahi ve harici bedhahların çokluğuna, üç kıtaya hükmetmiş bir milletin son kale Anadolu’ya sıkışmış olmasına aldırmadı. O, milletine inandı, güvendi ve başardı. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu vatanı bizlere emanet ederek, aramızdan ayrıldı. Onun emaneti olan Cumhuriyet, genç neslin omuzlarında var olacaktır. Büyük Komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu toprakları bize vatan yapma yolunda şehadete yürüyenleri rahmet ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

ORATORYO, KATILIMCILARA DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Konuşmanın ardından Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından oratoryo sergilendi. Katılımcılardan büyük alkış alan oratoryo, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

RESİM SERGİSİ GEZİLDİ

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85’inci Yıl Dönümü Anma Programı, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın ve beraberindekilerin öğretmen ve öğrencileri tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından Atatürk konulu resim serginin gezilmesi ile sona erdi.