Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, 11 Nisan tarihinde ehliyet fiyatlarına zam geleceğini belirterek, “Zamdan etkilenmek istemiyorlarsa bir an önce kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. 10 ya da 15 kişiye yakın kontenjanımız kaldı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Ehliyet almak isteyenler için yeni dönem başlıyor. Akaryakıtta gelen zamlar sonrasında sürücü kurslarındaki fiyatlar da Nisan ayı içerisinde yenilecek. Konuyla ilgili konuşan Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, detaylı bilgi verdi.

“KURSLAR NİSAN AYINA KAYIT ALIYOR”

Sürücü kurslarında Nisan ayı kayıtlarının devam ettiğini belirten Gülen, “Şu an bütün sürücü kursları nisan ayına kayıt alıyor. Ehliyet almak isteyecek ve ehliyet almayı düşünecek kişilerin en geç Nisan’ın 9’u ya da 10’una kadar gelip sürücü kurslarına kayıt olması gerekiyor. Genel olarak sürücü kurslarının fiyatları 30 Kasım 2021 itibariyle güncellendi. Taban fiyat uygulaması 2016 yılından beri devam eden bir süreç. Her yılın sonunda taban fiyat belirlenir, bütün bir yıl o fiyat uygulanır. 30 Kasım 2021 itibariyle taban fiyata yüzde 25 oranında bir zam geldi. Mart ayına kadar da 2 bin 650 TL otomobil ücreti olarak devam etti, bütün kurslarda” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE KAYITLARINI YAPTIRMALARI GEREKİYOR”

11 Nisan itibariyle kurslarda zamlı fiyatların uygulanacağını belirten Gülen, “Ehliyet almayı düşünen ya da şu aralar ehliyet kursuna yazılacak kişiler için çağrım, 11 Nisan itibariyle artık ehliyet ücretlerine zam gelecek. Bu zamdan etkilenmek istemiyorlarsa bir an önce sürücü kurslarına yazılıp, kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kayıtlar dolduktan sonra artık zamlı bir şekilde ehliyet alabilecekler” ifadelerini kullandı.

“10 KİŞİYE YAKIN KONTENJANIMIZ KALDI”

Köroğlu Sürücü Kursunda, Nisan ayı için 10 kişilik bir kontenjan kaldığını da aktara Gülen, “Şu an sık ve yoğun bir şeklide kayıtlarımız devam ediyor. Sürücü kursum için konuşacak olursak 10 ya da 15 kişiye yakın kontenjanımız kaldı. Tabi ki 30 Kasım 2021 de zamlı fiyatlar belirlenirken akaryakıt ücretleri 9.70 civarlarındaydı ama günümüzde 19 TL civarına kadar yükselen akaryakıt fiyatları var. Bunlardan dolayı da artık tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da sürücü kursları ehliyet fiyatlarını zamlandıracak. Onunla ilgili de kayıtlarımız hala devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sürücü adayları, kayıt oldukları kursta alacakları; teorik ve pratik eğitimlerin akabinde gerçekleşen e-sınav ve direksiyon sınavında başarılı olduğunda ehliyetini alabiliyor. Tüm süreç 1 buçuk, 2 ay içerisinde gerçekleşiyor.

Editör: TE Bilisim