Bolu Valisi Erkan Kılıç, depreme dayanıksız olarak belirlenen okullardan güçlendirme, bakım ve onarım işleri tamamlanarak eğitime açılan Behiye Baysal İlkokulu ve Bolu Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bakım, onarım ve güçlendirme çalışması yapılan okulların tadilatları yavaş yavaş bitiyor. Bolu Valisi Erkan Kılıç, tadilatı biten okullara incelemelerde bulundu.

40 OKULDAN 9’U TAMAMLANDI

Haziran ayında eğitim-öğretim döneminin yaz tatiline girmesiyle ilimizde 40 okul güçlendirme ve onarım sürecine girdi. 2022-2023 yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan okullardan henüz 9’unun çalışmaları tamamlandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Ekim ayında yaptığı açıklamada okullardaki tadilatın küresel piyasadaki dalgalanmalar ve teknik sebepler nedeniyle uzadığını belirterek amaçlarının en ufak afette hiçbir çocuğun ve vatandaşın burnunun dahi kanamaması olduğu dile getirdi. Kılıç, biraz daha anlayış beklediklerini vurgulayarak en kısa sürede tadilatların tamamlanacağını ve okulların daha dayanıklı olacağını belirtti. Bununla birlikte veliler ve öğrencilere duyuru yapılarak, ikili eğitim yani sabahçı-öğlenci sistemine geçildi.

Geriye kalan okulların tadilatlarının ne zaman biteceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim