2024 Paris Olimpiyatları üçüncü gününde devam ediyor. Türkiye'nin 18 spor dalında 102 sporcu ile yer aldığı 2024 Olimpiyatlarında 28 Temmuz günün programına göre bugün 6 milli sporcu mücadele edecek. İşte 2024 Olimpiyatları günün programı...

Spor dünyasının en prestijli etkinliklerinin başında gelen Olimpiyatlar, Paris'te tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen atletlerin ve sporseverleri buluşturacak olan Paris Olimpiyatlarında günün programına göre 6 sporcumuz yarışacak.

2024 PARİS OLİMPİYATLARI GÜNÜN PROGRAMI (28 TEMMUZ)

İşte 28 Temmuz 2024 Olimpiyatları gününde Türkiye adına yarışacak sporcuların programı:

Saat    Branş                          Sporcu                       Etkinlik

10.12   Kürek                          Elis Özbay             Kadınlar Tek Çifte Repesaj

11.00   Judo                            M.Ali Demirel Erkekler 66 kilo

12.00   Badminton                Neslihan Yiğit Arın    Aya Ohori (Japonya) – Tek kadınlar grup müsabakası

12.43   Yüzme Berke Saka   Erkekler 100 metre sırtüstü eleme

13.00   Atıcılık                         Şevval İlayda Tarhan Kadınlar 10 metre havalı tabanca final

13.13   Yelken Merve Vatan  Kadınlar iq foil ilk dört yarış

22.32   Yüzme Berke Saka   Erkekler 100 metre sırtüstü yarı final

MİLLİ CİMNASTİKÇİLER FİNALDE

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli cimnastikçiler Adem Asil halkada, Ferhat Arıcan ise paralel barda finale kalmayı başardı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Bercy Arena'da artistik cimnastik erkekler takım ve bireysel alet elemeleri yapıldı.

Dünya şampiyonu Adem Asil, halka aletinde elde ettiği 14.866 puanla 5. olarak, Türk cimnastiğinin tek olimpiyat madalyalısı Ferhat Arıcan da paralel barda aldığı 15.033 puanla 7. olarak finale kaldı.

Ferhat Arıcan, Adem Asil, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Emre Dodanlı'dan oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı ise atlama masası, kulplu beygir, barfiks, paralel bar, halka ve yer aletinde 247.559 puan toplayarak 9. olurken, ilk 8 ülkenin yer aldığı finallere kalmayı başaramadı.

KAAN AYKUTSUN VE HATİCA AKBAŞ SON 16 TURUNDA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde milli boksör Kaan Aykutsun, son 16 turuna yükseldi.

North Paris Arena'da yapılan erkekler 80 kilo müsabakasında İtalyan boksör Salvatore Cavallaro'yla karşılaşan Aykutsun, rakibine üstünlük kurmayı başardı. Ringden 4-1'lik galibiyetle ayrılan Aykutsun, bir sonraki turda Kübalı Arlen Lopez Cardona'yla eşleşti.

Müsabaka 30 Temmuz Salı TSİ 22.20'de başlayacak.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde milli boksör Hatice Akbaş, Son 16 Turu'na yükseldi.

North Paris Arena'da yapılan kadınlar 54 kilo müsabakasında Büyük Britanyalı Charley Davison'u 3-2 mağlup eden Akbaş, bir üst tura çıktı.

Hatice Akbaş, son 16 turundaki maçına 30 Temmuz Salı günü çıkacak.

ŞEVVAL İLAYDA TARHAN FİNALE YÜKSELDİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli atıcı Şevval İlayda Tarhan, kadınlar 10 metre havalı tabanca kategorisinde finale yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde gerçekleştirilen elemelerde, olimpiyatlara ilk kez katılan Şevval İlayda Tarhan, 577 puanla 7. sırayı alarak finalde yarışma hakkı kazandı. Türkiye Atıcılık Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Şevval İlayda'nın bu başarıyı elde eden ilk Türk sporcu olduğu belirtildi.

Kadınlar 10 metre havalı tabanca finali, bugün Türkiye saatiyle 13.00'te başlayacak.

Muhabir: Burhan YEŞİLTAŞ