Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu İl EmniyetMüdürlüğü, son zamanlarda meydana gelen iletişim yoluyla gerçekleşen dolandırıcılık olaylarını ileri sürerek , Telefon hattınız ve banka hesaplarınız terör örgütleri tarafından kullanılıyor. Bu örgütler tarafından banka hesaplarınız boşaltılacak diyenlere İNANMAYIN! uyarısında bulundu.

Dolandırıcılara karşı yapılan açıklamada;

Telefonla sizi arayarak kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp, “adınız terör örgütü ile ilgili soruşturmaya karıştı” diyenlere inanmayın.

“Bir olayda suçlu olarak isminiz geçiyor” diyenlere inanmayın.

“Gizli operasyon yürütülüyor, operasyonu deşifre ederseniz gözaltına alınacaksınız, telefonu kapatmayın ve kimseye bilgi vermeyin diyenlere inanmayın.

“Telefon hattınız ve banka hesaplarınız terör örgütleri tarafından kullanılıyor, bu örgütler tarafından banka hesabınız boşaltılacak” diyenlere inanmayın.

“Para ve altınları el çantasına koyun, belirtmiş olduğum yere bırakın veya ikametinize gelecek polise teslim edin” diyenlere inanmayın.

Sizi iletişim yoluyla dolandırmaya çalışanlarla karşılaşmanız halinde hemen 112’yi arayın ya da en yakın emniyet birimine müracaat edin.” ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim