Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti ve MHP’ye seslenerek, “Seçimi kaybederseniz; mevcut başkanlık sistemi ile yola devam etmek istiyoruz sözünüzün arkasında hala duruyor olacak mısınız?” dedi

Haber: Oğuzhan Eke

 Türkiye, 2017 yılında gerçekleşen referandumun ardından Partili Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçti. Millet İttifakı, sistemi değiştirilmesi için aynı masa etrafında toplanırken, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan Cumhur İttifakı, sistemin arkasında olduğunu ifade ediyor.

Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan yeni bir yorum geldi. AK Parti ve MHP yetkililerine seslenen Özcan, seçimin kaybedilmesi durumunda Cumhur İttifakı’nın alacağı pozisyonu sordu. Özcan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:

“AK Parti ve MHP yetkililerine sesleniyorum !!! Seçimi kaybederseniz; mevcut başkanlık sistemi ile yola devam etmek istiyoruz sözünüzün arkasında hala duruyor olacak mısınız? Yoksa parlementer sisteme dönüş önerisi önce sizden mi gelir? Cevabı eminim Türk Milleti merak ediyordur.”

Editör: TE Bilisim