23 Nisan ve Adalet Satranç Turnuvası, Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş’ın ilk hamleyi yapmasıyla başladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Satranç Federasyonu Bolu Şubesi iş birliğinde, 23 Nisan ve Adalet Satranç Turnuvası başladı. Turgut Özel Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen turnuvada ilk hamleyi Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş yaptı. Turnuvada her yaştan onlarca sporcu birinciliği kazanmak için mücadele edecek.

“150’E YAKIN SPORCU KATILDI”

2 gün sürecek turnuvaya ilişkin detaylı bilgi veren 23 Nisan ve Adalet Turnuvası Baş Hakemi Fatme Evrim Köseer, “Turnuvamız 4 kategoride yapılmakta. 8 yaş altı kategorisi, 10 yaş altı kategorisi, 14 yaş altı kategorisi ve açık kategori olmak üzere 4 kategoride yarışmacılar var. Normalde katılım 195 civarında olacaktı. Şu anda ilk tura 150’e yakın sporcu katıldı. Turnuva 6 tur üzerinden oynanacak. 6’ncı turdan sonra ödül törenimiz olacak” dedi.

“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYAN BİR SPOR”

Satrancın bir spor olduğunu ve özellikle gençler için çok önemli olduğunu dile getiren Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ise, “Satranç oyundan ziyade bir spor gibi değerlendirmek lazım. Her yaş grubundaki kişiyi değişik kötülerden, kötü alışkanlıklardan koruyan bir spor. Dolayısıyla bunun desteklenmesi lazım. Tabi çocuklar boyutunda olursa çok daha önemli. O anlamda satranç federasyonu çok güzel çalışmaları var. Tüm illerde bu tür organizasyonlar yapılıyor, bildiğim kadarıyla. Devlet’imizde destek veriyor. Biz de Bolu’da adalet ve satrancı bir araya getirerek katkı sunalım dedik” ifadelerini kullandı.

Turnuva sonunda Turgut Özal Anadolu Lisesinde ödül töreni gerçekleştirilecek.

 

 

Editör: TE Bilisim