27.Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali 30 Haziran – 1 Temmuz tarihinde düzenlendi. İki gün süren festivalin son gününde Türk Pavarotti olarak bilinen opera santçısı Hakan Aysev sahne aldı.

Festivale, CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, Bandırma Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Sami Türkmen, CHP Bolu ve Beypazarı ilçe yönetim kurulu üyeleri, Türk Tunus Dostluk Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Kıbrıscıklılar Derneği Başkanı Bayram Dalgıç, Kıbrıscık Spor Klübü Başkanı Mehmet Ali Akı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Polatlı Kıbrıscıkllıar Derneği Başkanı İsmail Atun ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Festival, 30 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’de Belediye düğün salonunda Ayşe Ertem’in resim, Kenan Gülen’in ahşap oyma eserleri sergilerinin açılışı ile başladı.

Akşam saat 20.00’de Yöresel sanatçı Ömer Oflaz’ın konseri ve Bandırma Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisi ile tamamlandı.

1 Temmuz Pazar festivalin 2. Günü Bandırma Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk oyunları ekibinin ve Bolu Armelit Halk dansları topluluğu Köroğlu ekibinin gösterileri ile devam etti.

Yöresel sanatçı Ömer Öztekin’ in konseri ile devam eden etkinlikte saat 14.00 de Hakan Aysev sahnedeki yerini aldı. Güzel ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen Hakan Aysev konseri ile festival tamamlandı.

Editör: TE Bilisim